“Am mancat castraveti si ieri si alaltaieri”. De ce nu se teme Premierul Boc de E.Coli

Dată publicare: 08-06-2011 09:23
Dată actualizare: 26-10-2012 09:59


Emil Boc

Premierul Emil Boc a tinut sa dea astazi, inca o data, asigurari in privinta pericolului reprezentat de epidemia cu bacteria E.coli. El le-a explicat jurnalistilor ca, in acest moment, Romania este ferita de aceasta problema.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza faptul ca oficialii Comisiei Europene au anuntat un buget de aproximativ 150 de milioane de euro, destinat despagubirilor producatorilor de legume, premierul Emil Boc a spus ca ... de doua zile consuma castraveti.

"Eu nu stiu, am mancat castraveti si ieri si alaltaieri. E adevarat ca vor veni solutii financiare de la Uniunea Europeana si, evident, ca si producatorii romani, in contextul legii europene, vor beneficia de aceste facilitati" - a declarat premierul Romaniei.

Emil Boc a tinut sa mai spuna, inca o data, ca Romania este ferita, in acest moment, de pericolul unei epidemii cu bacteria E.coli.

"Cert este ca in acest moment in Romania nu exista niciun fel de pericol cu privire la consumarea catravetilor sau alte legume, de a putea contacta orice boala. deci nu exista pericol in acest moment si sper sa nici nu se confirme in viitorul omediat sau indepartat aceata bacterie in Romania." - a spus premierul Emil Boc.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a anuntat recent ca producatorii de castraveti din Romania vor fi despagubiti cu pana la 247.200 euro, pana la 1 august. Ajutorul financiar va fi de 4,6% din valoarea productiei comercializate anul trecut, dar nu mai mult de o treime din cheltuielile facute in perioada in care se estimeaza pierderi.

Pierderile producatorilor, provocate de intreruperea exporturilor catre Cehia si Germania si scaderea vanzarilor pe piata interna, sunt estimate la noua milioane euro pentru urmatoarele doua luni.

Europa isi despagubeste neputinta. Milioane de euro pentru castravetii dati la gunoi. E.coli rezista

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO