Europa isi despagubeste neputinta. Milioane de euro pentru castravetii dati la gunoi. E.coli rezista

Ultima actualizare: 14-08-2012 21:38

Isteria E.coli prinde puteri tot mai mari: acum a ajuns si in Canada si a mai ucis trei oameni, dintre care o fetita de 2 ani. Nu stim nici acum de unde provine bacteria fatala.

Europa isi despagubeste neputinta. Milioane de euro pentur castravetii dati la gunoi degeaba. E.coli e inca libera

Comisarul pentru agricultura, Dacian Ciolos a propus ministrilor reuniti la Luxembourg 150 de milioane de euro, despagubiri pentru cultivatorii de castraveti, rosii si salata. Suma n-o sa fie impartita frateste, ci in functie de pierderile fiecaruia. Compensatiile se vor incadra intre 41 si 67% din valoarea productiei.

Afacerile agricultorilor romani au fost puse pe butuci: 9 milioane de euro, doar din productia de castraveti.

Intre timp oficialii germani au retras si ipoteza de ieri: semintele germinate nu sunt sursa contaminarii cu E.coli. Teste facute in Romania au iesit si ele negative. In toata nebunia, europarlamentarii germani isi recunosc incompetenta.

In timp ce medicii germani cauta bacteria E.coli in carul cu fan, numarul mortilor a ajuns la 26

"In Ontario exista un caz suspect de E.coli, legat de epidemia din Europa. Este vorba despre primul caz din Canada", a declarat Arlene King, coordonatorul pentru serviciilor sanitare locale, citat de AP.

Barbatul suspectat de infectare cu E.coli a calatorit recent in Germania, unde a mancat produse alimentare locale, a spus King, fara a preciza despre ce alimente este vorba.

"Testele preliminare au confirmat prezenta unei toxine compatibile cu actuala epidemie de E.coli din Europa, insa rezultatele complete vor fi disponibile peste cateva zile", a adaugat ea, apreciind ca riscul sanitar la nivel local ramane foarte scazut.

Suspiciunea de imbolnavire cu E.coli nu este prima din America de Nord. Centrul american pentru controlul si prevenirea bolilor a anuntat ca a inregistrat sase cazuri suspecte, patru dintre bolnavi calatorind recent in nordul Germaniei, iar ceilalti doi fiind militari americani stationati in Germania.

Oficialii se balbaie, noi nu stim ce sa mancam. E.coli omoara oameni, desi vine de nicaieri

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO