De ce nu doneaza romanii sange? Nu stiu ca trebuie...

19-09-2009 00:00

Sange

"Banii nu rezolva problema sangelui. Trebuie sa fie cineva cu mana intinsa care sa doneze". Acest mesaj, venit din partea Fundatiei Donatorilor Benevoli de Sange ajunge la prea putina lume.


Aproape nu trece o zi fara sa primim fie pe messenger, fie prin alte medii mesaje disperate. "Copil in stare grava, cei cu grupa de sange X sunt rugati sa doneze. Macar da mai departe"... Cei patiti lanseaza campanii ad-hoc pe diferite site-uri si indeamna lumea sa doneze, sau incearca macar sa convinga un prieten.

Multe cazuri sensibilizeaza, iar oameni care nu au mai donat pana atunci sunt dispusi sa isi suflece maneca si sa o faca si pe asta. "Iar pana atunci pacientul a murit de mult pe masa, sau a ajuns acasa, iar noi primim in continuare apeluri disperate... Se intampla si asa", spune directoarea Fundatiei Donatorilor Benevoli de Sange, Antoaneta Bugner, potrivit ziarului Gandul.

Trist este ca nici Guvernul, nici ministerele, nici chiar Biserica nu vor sa transmita mesajul mai departe. Continuarea in Gandul.

Sursa: Gandul

Tags: donatori,


VIDEO PROTVPLUS.RO