De ce e pizza italienilor delicioasa? O prepara cu lemne din Romania

Ultima actualizare: 10-10-2012 12:14

Ce legatura sa fie intre pizza italienilor si fagul romanesc? Ei bine, gratie lemnului nostru pizza are acea savoare unica in lume. Resturi de copaci, taiati mai ales in Gorj, incing cuptoarele din Napoli sau Milano.

Italienii sunt clienti pretentiosi, dar nepretuiti pentru ca afacerea merge bine.

Afacerea cu fagul exportat in Italia incepe direct in padure. Lemnul este sortat si trimis la fabrici de mobila. Resturile se incarca in tiruri via Napoli.

Clientii trebuie sa fie multumiti si sa comande si data viitoare. Fagul romanesc se vinde cu aproximativ 40 de euro metrul cub. Lemnul este numai bun pentru cuptor - arde constant si mentine temperatura.

Cunoscatorii spun ca, fara el, pizza italienilor n-ar avea acelasi parfum si nici nu ar fi crocanta.

Saptamanal, cel putin un TIR cu resturi de fag, stranse din paduri, pleaca spre pizzeriile din Napoli. Mai nou, secretul l-au prins si romanii.

Odata aprins focul, intr-un cuptor cu lemn de fag se pot coace, in jumatate de ora, pana la 100 de pizze.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO