Daruiesti si castigi - Povestea unei familii care traieste intr-o halta

22-12-2010 00:00


Isi duc viata intr-o gara, dar trenul lor spre o viata mai buna pare sa nu vina niciodata. Povestea familiei Moldovan, doua fete de scoala generala si mama lor, incepe in Halta Apahida, din judetul Cluj.

Acolo locuiesc de mai bine de 13 ani, intr-o fosta camera tehnica, cat o cutie de chibrituri de nici 12 metri patrati.

Calatori derutati le bat noaptea la usa din greseala, facandu-le sa tresara speriate din somn, ziua calatorii se cearta cu ele ca de ce tin inchisa usa de la casa de bilete.

Pe scurt, viata lor e un cosmar din care nu pot scapa.
Mama adolescentelor nu castiga suficient cat sa-si permita sa inchirieze un apartament decent.

Camelia si Ana-Maria, fetele de 14 si 15 ani ale Danielei, au crescut in camaruta stramta din halta. Gara le-a inspaimantat copilaria si pare acum sa le blocheze vederea spre viitor.

Desi n-au parte de copilarie si bucuriile ei, cele doua fete spun ca au drumul lor. La scoala sunt premiante, iar profesorii au numai cuvinte de lauda la adresa lor.

Adolescentele si mama lor viseza sa aiba o casa adevarata, sa poata pleca intr-o zi din camaruta din halta. Daniela Moldovan a aflat de Habitat pentru Umanitate si programul de constructie de locuinte de pe Internet si a inceput sa spere. A intrat in program si acum casa lor noua are fundatia turnata.

VIDEO PROTVPLUS.RO