Cum se mai distreaza romanul. Concurs de transat porci


Ultimul update: Marti 25 Septembrie 2012 23:39
Data publicarii: Sambata 05 Februarie 2011 18:49
Categorie: Stiri Sociale

Ce daca oficial s-au dus sarbatorile, romanii au un stil anume. Ne purtam de parca ar fi Craciun in fiecare luna. La Satu Mare, de plida, sute de oameni au stat gura casca la un concurs de transat porci.

Partea interesanta abia acum urmeaza. Peste doua tone de carne au fost transformate in munti de jumari, caltabosi si carnati. Mesenii si-au facut curaj sa infulece abia dupa ce au dat pe gat cate un paharel-doua de palinca.

24 de echipe a cate 30 de oameni s-au instalat dimineata in comuna Viile din Satu Mare. Tema data a fost simpla. Sacrificarea porcului in stil traditional si parjolirea lui cu paie.

De data aceasta, muierile au stat pe margine. Doar cateva au indraznit sa isi infrunte sotii intr-o astfel de competitie. Oricum, gospodarii de prin partile locului sunt invatati de copii sa faca singuri sangerete, caltabosi sau carnati.

De altfel, prima provocare in concursul orgoliilor a fost realizarea celui mai lung carnat. A castigat echipa Crasna, cu 20 de metri si in jur de 10 kg.

Evenimentul s-a incheiat numai dupa ce spectatorii, cam 600 la numar, au mancat toate bunatatile.

Copiii din Capitala invata sa gateasca de la adevaratii artizani in domeniu
Gastronomie romaneasca: branza gustoasa, muschiulet si carnati cu iz de fum
Se poarta porcul... vietnamez! Cica n-are colesterol, dar costa 300 de euro
VIDEO PROTVPLUS.RO