Cum poti implini visul unui copil care n-a vazut niciodata cum arata un munte

Ultima actualizare: 01-07-2015 07:12

In vreme ce multi copii, din familii instarite, se pregatesc sa plece in vacanta, altii, mai putin norocosi, nu au fost niciodata intr-o tabara. O organizatie nonguvernamentala din Iasi vrea sa-i ajute.

A initiat o campanie prin care oameni cu suflet mare pot dona bani pentru ca dorintele acestor copii sa se implineasca.

Printre copiii care nu au avut niciodata bucuria unei vacante se numara si Samir, un baiat de 9 ani. Acasa mai are trei surori. Parintii lucreaza la o firma de salubritate din Iasi si nu si-au permis niciodata sa ii duca la munte intr-o excursie.

Acum, Samir ar putea pleca intr-o tabara din Vrancea, daca un supererou ii va plati macar o parte din vis.

Intrebat de reporter daca a fost vreodata in vacanta, Samir a rapuns: "In vacanta nu!" sau daca a fost impreuna cu parintii si fratii, baiatul a raspuns la fel: "Nu". Un raspuns trist l-a dat si cand a fost intrebat daca stie cum arata un munte: "Am vazut la televizor!"

Constantin Sandu, tatal lui Samir: "Pana acum am stat acasa, nu aveam posibilitati de a merge, doar in oras, aici, in parculet.

Reporter PRO TV: "Si copiii nu au iesit niciodata din oras? Tatal lui Samir: "Nu, nu au iesit!"

Ca el sunt aproape 60 de copii nevoiasi ajutati de organizatia ieseana cu un program after school la care vin zilnic. Pentru ei, voluntarii asociatiei au initiat proiectul "Vrei sa fii supererou ?" prin care oricine isi doreste poate sustine financiar cinci zile de vacanta pentru un baietel sau o fetita cu varste intre 5 si 13 ani.

Ana a vazut muntii doar in carti si la intrebarea "Ce e un munte? a raspuns: "E inalt si alb, in forma de A!"

Prima care a donat bani pentru vacantele copiilor romani a fost o fetita din Elvetia care a vazut campania pe internet. A refuzat un cadou scump de la parintii ei si le-a trimis toti banii - 2500 de euro - prichindeilor din Iasi.

Martea Tiberti, reprezentant Organizatia Don Bosco a declarat: "Cand a aflat ca sunt copii care nu au iesit niciodata din satul lor sau din orasul lor si nu a avut parte niciodata de vacanta, a crezut ca poate face ceva, sa poata darui un zâmbet."

Cont in lei: RO36BRDE240SV08119112400

Cont in euro: RO94BRDE240SV06888962400

Cei care vor sa aduca o raza de lumina in viata acestor copii pot depune intre 100 si 400 de lei pentru ca ei sa poata pleca in prima lor vacanta, pe care nu o vor uita niciodata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO