Criza rau! Inapoi la sifon, siropuri la dozator si pufuleti!

18-05-2010 00:00


In vremuri grele, romanii crunt loviti de criza financiara isi redescopera gusturi demult uitate din vremuri pe care unii chiar le regreta.

Poate va surprinde, dar apa carbogazoasa sau, mai precis, batranul sifon, este din nou la mare cautare, dupa ce ani buni a fost aruncat la groapa cu amintiri.

Dupa ce a lucrat aproape 35 de ani in comert si primeste de la stat o pensie ceva mai mare de 600 de lei, doamna Maria Rau din Sibiu se gandeste acum sa reduca din cheltuieli. Astfel ca femeia in varsta de 61 de ani s-a hotarat sa nu mai cumpere apa minerala de la magazin si sa revina la batranul sifon, la care renuntase in urma cu 15 ani, cand vremurile erau mai bune ca acum.

"O sticla de apa minerala la doi litri, plata, costa 2 lei si 30 de bani si in schimb un sifon costa mult mai ieftin decat apa minerala. Trebuie sa cautam sticlele de sifon, pentru ca nu am mai cumparat cam de multa vreme!", explica doamna.

Sifonul este de patru-cinci ori mai ieftin decat o apa minerala din comert, spun oamenii, care platesc pentru o butelie de doi litri numai 80 de bani. Mai ieftin si mai bun pentru un sprit, pentru cunoscatori, dupa care parca si criza pare mai usoara:

La fel ca doamna Rau din Sibiu este si Ioan Scoarta, insa dumnealui prefera sifonul cu sirop de capsuni.

Sa nu uitam nici de pufuleti, si ei redescoperiti in aceste timpuri grele. Se pare ca, fortata de vremuri, moda unor gusturi de mult uitate revine in actualitate.

VIDEO PROTVPLUS.RO