Credinciosii fac coada la moastele Sfintei Prascheva, la 8 grade Celsius!


Ultimul update: Luni 07 Mai 2012 01:28
Data publicarii: Luni 12 Octombrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Noaptea si frigul nu-i sperie catusi de putin pe credinciosii veniti la Iasi cu o misiune sfinta: sa se roage la moastele Cuvioasei Parascheva. Luni noapte nu erau mai mult de 8 grade in capitala Moldovei, dar oamenii nu se tem de frig.

Coada celor care vor sa atinga ramasitele Sfintei Parascheva se intinde pe un kilometru. Credinta le da putere pelerinilor, care asteapta de ore intregi sa ajunga in fata raclei. Pana atunci, mai primesc un pahar de ceai cald, pregatit de oameni cu suflet.

Oamenii asteapta rabdatori la coada si nimeni nu se plange de frig, desi temperatura de 8 grade Celsius va scadea considerabil in cursul noptii.

Municipalitatea a pregatit 25.000 de pahare de ceai, care vor fi impartite credinciosilor din ora in ora. Unii oameni spun ca, de indata ce vor ajunge langa racla cu moastele Cuvioasei, se vor refugia, bine imbracati, in masinile cu care au venit la Iasi.

Cei mai multi pelerini vor dormi in corturile amenajate de autoritati, la manastiri sau la particularii care au raspuns chemarii preotilor de a-si deschide casa pentru fratii lor ortodocsi.

Sarbatoarea de la Iasi culmineaza cu Hramul Sfintei Parascheva, care va fi celebrat miercuri.

Sfarsit teribil pentru un preot plecat in pelerinaj la Sfanta Parascheva!
Dorm sub cerul liber ca sa atinga racla cu moastele Sfintei Parascheva
Au lesinat pe capete incercand sa atinga moastele Sfintei Parascheva!
VIDEO PROTVPLUS.RO