Copilarie de cosmar. Ore intregi incuiati in casa, fara apa si mancare

Dată publicare: 02-09-2009 00:00
Dată actualizare: 02-06-2012 14:19


Copilaria inseamna de fapt chin, pentru doi frati sarmani, de 2 si 3 ani, dintr-un sat din Arges, lasati singuri cu orele, incuiati in casa, fara mancare si fara apa.

 

Parintii sunt la munca, spun vecinii, ingroziti la gandul ca cei mici ar putea muri acolo, fara sa afle cineva de ei.

Reporterii ProTV, insotiti de politisti si inspectori de la Directia pentru Protectia Copilului, i-au gasit in locuinta ferecata cu lacatul, murdari din cap pana-n picioare.

Cei doi fratiori erau singuri in casa. Inauntru, un colt de paine aruncat in patutul celui mai mic si niciun strop de apa. Indignati, vecinii spun ca baietii sunt chinuiti asa aproape de cand s-au nascut.

Se intampla intr-un sat mic, ce numara cateva zeci de locuitori. Asistentul social spune insa ca nu stia nimic despre chinul celor doi copii.

Cei doi mai au un frate. Are sase ani, iar parintii il iau cu ei sa pazeasca impreuna vaci, pe islaz. Acolo i-au gasit reporterii ProTv impreuna cu politistii si cei de la Protectia Copilului. Cand si-a dat seama de ce era cautat, tatal parca si-a iesit din minti. A incercat sa plece cu masina spre casa, fara sa-si dea seama ca era sa-l calce pe fiul lui cel mare.

Ajuns acasa, barbatul s-a rastit la inspectorii veniti sa se intereseze de cei mici. "Suntem prea saraci ca sa nu mergem la munca si nu-i putem lua cu noi", le-a spus.

Cei de la Protectia Copilului n-au putut intra in casa, fara consimtamantul tatalui.

Asistentii sociali spun ca vor incepe o ancheta. Numai judecatorii vor putea decide insa daca cei mici vor ramane sau nu in grija celor care le-au dat viata, dar care ii lasa singuri si neajutorati acasa, zi de zi, dupa cum ii acuza localnicii.


VIDEO PROTVPLUS.RO