Copiii care sufera de sindromul Down, ajutati prin terapia acvatica

Ultima actualizare: 04-11-2012 23:31
Sindromul Down

O suferinta muta, ascunsa in spatele unui zambet larg si naiv. Ochi senini, de copii vesnic inocenti si gesturi pline de dragoste si compasiune. Asa ar putea fi rezumata in cateva cuvinte viata unui copil care sufera de sindromul Down.

In ajutorul lor a venit a venit Clubul Baby Spa, care impreuna cu Asociatia Caritas a incheiat un parteneriat prin care se urmareste aplicarea si dezvoltarea la nivel local a programului educational “SANATATEA PRIN APA PENTRU COPILUL TAU”, constand in educarea parintilor de copii cu sindrom Down cu varste cuprinse intre 0 - 3 ani asupra beneficiilor programelor de educatie acvatica timpurie cu impact pozitiv asupra dezvoltarii fizice si psihomotorii.

Beneficiile exercitiului fizic in mediul acvatic pentru copiii cu dizabilitati sunt clar demonstrate, dar, din cauza lipsei sprijinului guvernamental si a costurilor ridicate, numarul copiilor integrati in astfel de programe de interventie timpurie in mediul acvatic este foarte mic.

Astfel, Clubul Baby Spa a venit in sprijinul parintilor cu copii cu sindrom Down prin sustinerea a 50% din costul unui abonament de activitati acvatice.

In cadrul acestui program de interventie timpurie, copii cu disabilitati (sindrom Down) beneficiaza de sedinte de activitati acvatice in conditii speciale, impreuna cu un parinte si sub indrumarea kinetoterapeutilor de la Clubul Baby Spa.

Parteneriatul este in derulare incepand cu 01 februarie anul curent, in prezent beneficiind de acest program un numar de 10 copii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO