Primarul chirurg opereaza! Parcarile Dalli, la Primaria Capitalei


Ultimul update: Sambata 15 Septembrie 2012 13:20
Data publicarii: Joi 09 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Bucuresti

Sorin Oprescu sustine ca a gasit o solutie ca sa inlature aceasta companie: ii va cere inapoi toate parcarile mari, unde nu a facut investitii, desi era obligata prin contract.


Primarul general spune ca in 1995 firma Dalli Exim a castigat licitatia pe zece ani pentru parcaje, apoi a luat tot mai multe spatii prin acte aditionale. Mai toate sunt in centru.

Conform contractului, Primaria ar putea retrage parcarile acordate, daca firma nu si-a respectat obligatiile. Prin contract, firma Dalli Exim era obligata se instaleze echipamente de distribuire a biletelor, sa semnalizeze parcarile, sa le intretina si sa le repare, dar si sa le imbunatateasca.

Contractul a fost prelungit in 2005, cu inca cinci ani, iar Primaria primeste putin peste 50% din incasarile anuale. Administratorii firmei au recunoscut ca nu au facut investitii, dar au si o explicatie: "nu se pot face alte investitii decat cele pe care le permite configuratia stradala - marcaje, indicatoare, bariere in locurile posibile", arata un comunicat al firmei Dalli.

Alte orase, la fel de aglomerate, au rezolvat deja mult mai civilizat problema. In centrul Brasovului, masinile stau intr-o zona pazita, iar accesul se face pe baza de jetoane care inregistreaza automat perioada de taxare.

Record nedorit
Deficitul de parcari depaseste in Bucuresti orice imaginatie. 13 masini se bat pe un singur loc, de cele mai multe ori exagerat de scump, plin de praf si de gropi.

Lucrarile la Pasajul Universitatii vor fi finalizate in 15 decembrie
Stalpii din Capitala gem sub greutatea cablurilor. Nimeni nu plateste taxa
Oprescu vrea sa infrateasca Bucurestiul cu Berlinul!
VIDEO PROTVPLUS.RO