Codul bunelor maniere a devenit litera de lege la IPJ Covasna


Ultimul update: Miercuri 27 Iunie 2012 07:19
Data publicarii: Miercuri 16 Februarie 2011 11:58
Categorie: Stiri Sociale

S-au dus zilele cand politistii cu cascheta pe-o ureche dirijau traficul cu o mana in buzunar. Cel putin in Covasna, unde seful politiei judetene a transformat codul bunelor maniere in litera de lege.

A impus un regulament din care politistii invata cum sa salute, cum sa mearga, cum sa vorbeasca. Adica o reluare a celor sapte ani de acasa, pentru cine era nevoie...

In codul instituit la Covasna, un capitol important este dedicat salutului... de toate felurile : cu uniforma si fara uniforma, cu cascheta si fara cascheta, de la egal la egal sau de pe pozitii diferite.

Elegant, manierat, demn si impecabil - asa trebuie sa arate politistul care iese pe strada, iar regulametul nu lasa asta la aprecierea fiecaruia, ci are norme clare: fara bagaje voluminoase, fara sandvisuri in mana, fara tigari fumate in post. In plus, mersul trebuie sa fie "proportional cu corpul" politistului, explica Aurel Paduraru, ofiter resurse umane.

"Societatea contabilizeaza fiecare gest nefiresc al politistului si, fireste, la acest capitol mai avem de lucrat", a declarat Ioan Aron, inspector-sef al IPJ Covasna.

"Trebuie sa ne obisnuim, pentru ca tinuta politistului trebuie sa denote sobrietate si sa impuna incredere pentru cetateni", este de parere Nicoleta Marin, eleva la Scoala de Agenti de Politie din Campina.

Zambetul si buna dispozitie si-au gasit si ele loc in regulament. Mai ales la birou unde, spune codul, infrumuseteaza ziua si fac munca mai usoara.

Circ cu epoleti. Un politist turmentat din Rusia face autostopul. VIDEO
Batut mar de trei politisti, ca sa recunoasca un furt pe care nu-l comisese
Au fost motociclisti rebeli. Acum sunt politisti care vaneaza motociclisti
VIDEO PROTVPLUS.RO