Cine ne mai apara? Politistii dispar pe capete din sate si comune!


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 17:53
Data publicarii: Vineri 18 Septembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Un loc fara stapan, in asta se transforma incet, dar sigur, Romania. Din cauza bugetului tot mai subtire, multe sate si comune au ramas fara politisti.
 


In aceste conditii, cei care nu au niciun respect pentru lege ii terorizeaza pe localnici si le fura animalele din curti. La fel de grav este ca, acolo unde mai lucreaza totusi seful de post, acesta sta la serviciu doar pana la ora 16.00.

In comuna Scanteia, din judetul Iasi, traiesc 4.500 de suflete. Sunt sase sate in care oamenii simt ca sunt in pericol. De cateva luni, nu mai raspunde de ei niciun politist. Seful de post s-a pensionat, iar cele doua ajutoare au fost detasate in alta parte.

De cateva saptamani, gospodarii se plang ca cineva le tot da foc la curti. Cine sa-l prinda insa pe piroman ori pe hotii de vite ?

Aceasta nu este singura localitate lasata la cheremul infractorilor. Explicatia este simpla, pur si simplu nu sunt bani. 1.200 de posturi s-au blocat in toata tara. Politistii nu mai primesc bani pentru chirie, daca sunt detasati din localitatea de domiciliu. Asa se face ca toti cei care munceau la tara, dar stateau la oras, au cerut transferul.

Intr-un alt colt de tara, in Timis, un singur politist vegheaza la linistea unei comune cu 3.500 de locuitori. A ramas singur, dupa ce seful de post a murit intr-un accident rutier acum doua luni, iar celalalt coleg si-a cerut transferul.

Asa ca sta la Arad si face naveta 70 de kilometri zi de zi. In aceste conditii, este nevoit sa inchida postul de la ora 16. Revine, insa, ori de cate ori este nevoie de el.

152 de posturi de politie din toata Romania au cate un agent. Alte cateva zeci s-au inchis. Pana in decembrie, promit autoritatile, vor fi angajati tinerii care au terminat anul acesta Academia. Cu siguranta daca sunt si bani.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO