Centrele care mai colecteaza componente de cale ferata ar putea fi amendate


Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 05:18
Data publicarii: Marti 22 Martie 2011 21:50
Categorie: Stiri Sociale

Pentru ca CFR-ul sa nu devina de-a binelea abrevierea de la Caile Furate Romane, guvernantii lucreaza la un proiect special. Documentul ar urma sa le interzica punctelor de colectare a fierului vechi sa mai accepte componente de cale ferata.

Cine este prins poate fi amendat si cu 40.000 de lei.

In video de mai sus puteti vedea un material filmat cu o camera ascunsa.

Statia Brazi, judetul Prahova. Vagoanele au fost tractate cu o locomotiva diesel pana la peron. Motivul: ziua in amiaza mare au fost furate piesele de sustinere a cablului de alimentare pentru locomotiva electrica.

Hotii isi lauda apoi marfa la centrele de fier vechi.

Guvernul vrea sa rezolve problema.

"Dupa ce legea va trece prin Parlament, centrele de colectare care vor fi prinse vor plati amenzi de la 20.000 la 40.000 de lei si raman fara licenta de functionare", a declarat Anca Boagiu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii.

Furturile se tin lant. Acum doua saptamani hotii au dezgropat la Buzau cu excavatorul cabluri care alimentau semnalele feroviare.

Cu o luna mai devreme s-au furat cabluri si in Gara de Nord din Bucuresti, iar calatorii au asteptat si 16 ore. Recordul l-au stabilit hotii din Constanta, care au furat intr-o singura noapte 12 tone de sine.

Razie intr-un cartier din Targu Jiu. Vizati au fost hotii de fier vechi
Cine intarzie trenurile intre Moldova si Bucuresti
A plecat la furat de fier vechi, dar a ajuns la spital
VIDEO PROTVPLUS.RO