Ce merge dupa festinul de Craciun? Un muschi afumat si niste slanina
Fara doar si poate, mancarea face parte din universul nostru, al romanilor. Sau mai bine zis il guverneaza.
Ganditi-va ca, dupa toata luna decembrie in care ne-am ghiftuit cu sarmalute, carnaciuri, piftii, muraturi si zacusca, in Bucuresti, zeci de oameni au stat la coada, ca la carne, pe vremea lui Ceausescu, disperati sa isi ia o bucatica de muschiulet afumat sau niste slanina ca-n Maramures.
A fost imbulzeala ca-n ajun de sarbatori in curtea Muzeului Taranului Roman. Ademeniti de mirosul de afumatura sau de branza indesata in coaja de brad, ai nostri au luat la rand tarabele.
Pentru desert, gaseati pe alese prajituri de casa si borcane cu dulceata, inclusiv de gogonele.
Iar ca sa-si pololeasca setea dupa atatea provocari culinare, vizitatorii au servit un suc de mere...100% natural.
Asadar, pofta buna!