Ce exporta romanii pe criza: ciocolata cu chilli, sare si piper
In astfel de vremuri, in care mai toate companiile se reinventeaza ca sa treaca de criza financiara, nici ciocolata nu mai e ce-a fost! Romanii exporta acum dulciuri cu ardei iute.
O fabricuta din Satu Mare are o noua reteta pentru acest desert care-i incanta pe iubitorii de dulciuri: la ingredientele clasice, specialistii de aici adauga sare, piper sau chilli.
Nu strambati din nas inainte sa gustati, veti avea o placuta surpriza. Produsele sunt la mare cautare si comenzile curg din Europa, Canada si Australia.
"Este ciocolata de calitate foarte buna pe care se pune la fel o sare foarte buna se numeste fleur de sal, este adusa din Franta, de unde de altfel se si produce. Este o sare facuta special, seamana foarte mult cu o floare de mina sau cu un fulg de nea ca forma si nu este de o concentratie la fel de dura ca si sarea de bucatarie", spune directorul fabricii, Camil Buruian.
Patronul fabricii de ciocolata de la Satu Mare spune ca investitia a ajuns la 3 milioane de euro si ca intentioneaza sa se extinda. Dupa numai o luna de cand a pornit afacerea n-are motive sa se planga.
"Afacerea cu ciocolata merge acceptabil, criza se resimte cel mai mult la magazinul nostru propriu unde numarul clientilor este destuil de mic, ne asteptam la mai multi, dar nu, insa la clientii mari, comezi, clienti externi pe aceasta nisa nu simtim atat de mult criza cum ne-am asteptat.", spune Camil Buruian.
Drept dovada, 80% din productia fabrica de ciocolata de langa Satu Mare indulceste gura clientilor straini.