Ce au gasit politistii romani intr-un TIR de mobila. Si-au chemat colegii care erau liberi de Paste, sa-i ajute

Dată publicare: 14-04-2015 13:05
Dată actualizare: 17-04-2015 07:04


73 de sirieni si un iranian au ajuns la inspectoratului general pentru imigrari din Bucuresti, dupa ce au incercat sa treaca fraudulos granita, prin vama Nadlac, din judetul Arad.

Fugarii s-au inghesuit ca sardelele intr-un TIR care transporta mobila pentru o firma din Franta. Camionul, inmatriculat in Ungaria, era condus de un cetatean turc. Iar cand au verificat incarcatura, autoritatile de la frontiera nu au gasit nici urma de piese de mobilier!

Tirul condus de un cetatean turc a ajuns in vama Nadlac in jurul orei 22. Politistii au verificat documentele, insa au avut inspiratie si au trecut si la verificarea incarcaturii. Au ramas foarte surprinsi atunci cand au deschis remorca: inauntru erau 74 de migranti - unii dintre ei copii. Pentru ca numarul de migranti a fost atat de mare, autoritatile de la frontiera romana au chemat de acasa si agentii care erau liberi de Pasti.

Comisar-sef Daniel Iancu, purtator de cuvant Politia de frontiera Arad: "Actionand in baza analizei de risc, politistii de frontiera romani au verificat atent mijlocul de transport, ocazie cu care au observat ca usa semiremorcii era intredeschisa."

Cei 53 de barbati si 21 de femei erau inghesuiti printre bagaje. Cu varste intre 12 si 41 de ani, oamenii aveau de gand sa ajunga in Franta. Soferul tirului, un cetatean turc este cercetat pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei. Fugarii au fost escortati la sediul inspectoratului general pentru imigrari din Bucuresti unde urmeaza sa fie identificati.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO