Câțiva români care au venit în țară de Sărbători lucrează de zor pentru a reface locuința unui om sărman

Ultima actualizare: 29-12-2021 17:43

O lecție impresionantă de solidaritate vine de la Târgu Jiu.

Veniți acasă în concediu cu ocazia sărbătorilor de iarnă, câțiva localnici au lăsat deoparte orice distracție și au pus mână de la mână pentru a reface locuința unui om sărman, distrusă într-un incendiu chiar în prima zi de Crăciun. Oamenii au planuri mari și vor ca bietul om să poată dormi din nou în casa lui, chiar din noaptea de Revelion.

În ziua de Crăciun, cămăruța în care își ducea traiul un om sărman a fost mistuită de un incendiu, provocat de un scurtcircuit. Omul a suferit un șoc în clipa în care a realizat că a rămas și fără puținul pe care îl avea. A ajuns în grija unor rude, la care însă nu poate rămâne prea mult. Câțiva localnici au aflat de necaz și i-au sărit în ajutor.

Voluntar: ”Am venit în concediu, sunt șofer pe TIR în Italia, contract de muncă în Italia, totul acolo și am venit în concediu. La un necaz din ăsta nu se poate să stai. În trei zile sperăm să dăm totul gata. Sunt băieți care au sărit și nu ne așteptam, și financiar și cu munca și cu tot.”

Voluntar: ”Dacă iubești pe cineva, sufletește, Domnul știe mai bine, suntem prieteni foarte buni cu el. Ne ajutăm, ferească Dumnezeu de un așa necaz.”

Flăcările mistuiseră aproape tot ce se afla în încăpere.

Voluntar: ”Inclusiv mobilierul și sperăm să fi scăpat centrala. Lucrăm până târziu și sperăm să fie gata.”

Claudiu Fiu, consilier local si voluntar: ”Este o echipă de băieți, să zic așa, care au urmat exemplul celor de la Visuri la Cheie și au decis să facem locuința cetățeanului până la Anul Nou. Și din ce observ, prinde contur, sunt implicați mai mulți cetățeni.”

De câte ori au ocazia, voluntarii îi întreabă chiar și pe trecători dacă vor să ajute.

Localnic ”Frumos, un gest frumos. O fi un om necăjit și trebuie ajutat, pensiile sunt vai de lume, el necăjit, e un gest frumos.”

Lucrările de refacere ar trebui terminate până vineri seara, ca bărbatul să poată începe Anul Nou la casa lui.

Voluntarii spun că vor lucra și noaptea pentru a se asigura că planul lor se va împlini.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO