Câți bani a recuperat statul de la Arpi, din cele 1.000 de amenzi date când trăia pe străzi

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 23 Februarie 2018 19:51
Categorie: Social

Decizie controversată a Direcției Fiscale a Primăriei, din Timișoara. Arpi, un om al străzii care – ajutat de câțiva binefăcători - a reușit să se angajeze și să-și găsească o locuință s-a trezit cu poprire pe salariu.

Statul vrea să recupereze de la el peste 40 de mii de lei - cât reprezintă amenzile, primite de bărbat în perioada în care hoinărea pe străzi. Cei care îl sprijină pe Arpi spun că statul putea să-l oblige să muncească în folosul comunității ca să recupereze datoria nu să-i ia banii ca să ajungă din nou în stradă.

Arpi a renunțat la traiul pe stradă acum un an când un multiplu campion național la sporturi extreme i-a oferit șansa la o nouă viață. Bărbatul a fost dus la frizer și și-a schimbat radical înfățișarea.

Apoi a primit un loc unde să doarmă și s-a angajat.

Însă problemele l-au ajuns din urmă. Cei de la Direcția Fiscală a Primăriei din Timișoara i-au pus poprire pe salariu ca să recupereze de la el peste 40 de mii de lei. Atât însumează cele peste o mie de amenzi strânse de Arpi în perioada cât a stat sub cerul liber.

Arpad Kendi: "Mă puneam jos și îmi luăm de băut că așa era timpul lung și mă rog. Eram prins tot timpul cu chiar dacă mergeam mai separat avea alcool și țigări asupra mea și bineînțeles că ar fi situația în care aș fi aruncat pe jos. Îmi spuneau pe nume, eram după numele, deci cum mă strigă acasă și în situația și cu amenzile"

Arpi a strâns amenzile în 10 ani. Spune că polițiștii și jandarmii îl sancționau, deși știau că nu are de unde să plătească.

Robert Szasz, avocat: "Anumiți reprezentanți ai statului, polițișți locali, jandameriei sau ai poliției naționale au scris amenzile pe bandă rulantă. Unul dintre agenți a scris 30 de amenzi în câteva zile. A fost ziua și amendă dintr-o parte și altă."

Dana Seracin, purtător de cuvânt Poliția Locală Timiș: "S-au aplicat prevederile legale constate de polițiștii locali la vremea respectivă"

Între timp, o parte din salariul lui Arpi ajunge în fiecare lună la Direcția Fiscală din cadrul Primăriei Timișoara. Până acum, autoritățile au recuperat de la el aproape 2.000 de lei.

Arpad Kendi:"Deci am strâns 6 mii de lei din tot timpul asta și am cumpărat acum, îmi închiriez acum o garsonieră că aici nu mai putem să mai sta."

Cei care au decis să îi pună lui Arpi poprire pe salariu nu au dorit să comenteze măsura. S-a respectat, într-adevăr, legea, dar nimeni nu a ținut cont că dacă rămâne fără bani bărbatul ar putea ajunge din nou pe stradă. Cei care îl apară pe spun că statul și-ar fi putut recupera banii de la el și altfel. De pildă, dacă l-ar fi pus să muncească în folosul societății.

Fiscul face precizări despre fostul om al străzii care are poprire pe salariu. Cine este de vină
Fiscul face precizări despre fostul om al străzii care are poprire pe salariu. Cine este de vină
VIDEO PROTVPLUS.RO
carne strut
Carnea lăudată de toți bucătarii. Poate costa chiar și 140 de lei kilogramul
Cadouri pentru copiii nevoiași, de la Moș Crăciun. ”Patrula cățelușilor”
Avocatul Poporului intervine pentru apărarea drepturilor deținuților. Sesizare la CCR
Secretul celei mai populare afumători din România. Ce lemn foloseşte proprietarul
Elevii ar putea circula gratuit cu RATB din 2019. Ce a omis să spună Primăria
Sondaj: câţi români sunt de acord cu amnistierea sau graţierea corupţilor
lebede
Spectacol fascinant pe un lac de acumulare din Alba. Zeci de lebede au poposit aici
Cele mai populare căutări ale românilor în Google în 2018. Ce apare la secțiunea ”Ce este?”
Povestea cutremurătoare a celor doi copii abandonați de mamă pe asfaltul ud, în fața spitalului din Alexandria
”Vă vedem!” Se împlinește un an de când oamenii din Sibiu ies zilnic în stradă
Momentul magic din an în care toţi copiii îi scriu lui Moş Crăciun. Scrisoarea unor fraţi sărmani din Piteşti
Legea care stabileşte că patronul decide când îşi iau concediu angajaţii. Ce riscă cei care o încalcă