Casa NATO din Sacele - construita, utilata, dar fara autorizatie

08-04-2009 00:00


Adusa cu mare pompa din Germania, ca sa fie adapost pentru amarati, a ramas doar un vis pentru romii din localitate. Este gata construita si chiar utilata, dar ii mai lipseste cate ceva: autorizatia de constructie, canalizarea, apa si curentul electric.

 

Fostul primar s-a laudat ca le da oamenilor casa, dar nu s-a ocupat ca imobilul sa intre in legalitate. Iar actualul edil, din alt partid, nici nu vrea sa mai auda de amarati si se gandeste sa schimbe destinatia imobilului.

Imobilul a fost adus, pe bucati, dintr-o fosta baza militara NATO din Germania. Are sase camere cu baie si bucatarie complet utilate. A costat doar 20.000 de euro, asa ca Primaria din Sacele a crezut ca da lovitura daca ridica astfel locuinte sociale pentru romii din Garcini.

Sarmanii s-au inscris pe liste, iar administratia a intocmit si criterii de selectie pentru viitorii locatari NATO. Dar, desi casa e gata de cinci luni, zace nefolosita.

Chiar daca ar avea avize, tot ar mai fi o problema, spune primarul. Casa e prea luxoasa pentru saracii Garciniului, care n-ar avea cu ce sa plateasca facturile. Asa ca se gandeste serios sa-i schimbe destinatia. Dar nu poate pentru ca la ridicarea imobilului a contribuit si Consiliul Judetean, care nu e de acord cu modificarea.

Tags: imobiliare,

VIDEO PROTVPLUS.RO