Cartiere fantoma. Sute de locuinte sunt abandonate de luni de zile

25-02-2011 18:10


Visul multor romani care sperau sa faca averi din case s-a transformat in cenusa. Sute de locuinte stau abandonate de luni sau poate de ani de zile numai in vecinatatea Bucurestiului si sunt slabe sanse sa-si gaseasca un proprietar.

Acest segment al pietei imobiliare s-a prabusit din cauza preturilor cerute, multe nerusinate. Imaginile vorbesc de la sine in Corbeanca, dar si in Cernica, Popesti Leordeni sau Berceni. Peste tot se gasesc "fantome" ale perioadei de euforie in care pentru o casa la curte romanii erau dispusi sa se imprumute pe viata.

Criza economica a scos la iveala anomaliile de pe piata imobiliara. Case construite in mijlocul campului vandute cu sute de mii de euro in anii de boom, iar langa ele santiere parasite dupa ce dezvoltatorii, mult prea lacomi, au ramas fara bani.

In Cernica, in 2007, a rasarit un cartier de vile, desi pe drum mergi mai usor cu o caruta nu cu masina. Zona i-a atras atentia unui dezvoltator care a ridicat si cateva blocuri. Pe santier au ramas doar doi paznici care spun ca n-au mai vazut muncitorii de luni bune.

Iar in Corbeanca zeci de locuinte scumpe aproape gata nu si-au gasit proprietari. Agentii imobiliari spun ca cel care le-a facut le lasa in "conservare" in asteptarea unor vremuri mai bune.

"Au fost finalizate la niste costuri destul de mari, in momentul de fata preturile care se pot obtine pe asemenea proiecte fiind mult sub costuri", spune Dragos Vilceanu, presedinte Asociatia Brokerilor Imobiliari.

Blocajul in toate aceste zone va continua daca ne gandim ca pentru o vila la rosu, in comuna Berceni, terminata de 2 ani, cineva cere astazi 100.000 de euro, cand in vecinatate altii accepta si cu 20.000 de euro mai putin.

Tags: imobiliare,

VIDEO PROTVPLUS.RO