Ca pe vremuri: 10 candidati pe un loc la admiterea in Academia de Politie

Ultima actualizare: 05-10-2012 00:32

Iata o misiune cu adevarat grea pentru cei de la Academia de Politie si Academia Nationala de Informatii: trebuie sa aleaga crema dintre miile de candidati care se lupta sa le devina boboci.

De mult timp n-au mai fost 22 de candidati pe un loc, in cazul viitorilor agenti secreti, sau 10 pe un loc - daca discutam despre cei care se vad politisti. Toti spun ca masa, cazarea si hainele asigurate pe durata studiilor, precum si un serviciu stabil, dupa incheierea lor, i-a incantat enorm.

A fost ziua vizitei medicale pentru cei aproape 6.000 de candidati. Desi nu ar fi trebuit sa isi faca griji pentru ca au mai trecut odata prin asta, au avut mari emotii pana sa fie declarati apti pentru proba sportiva. Ca sa fie siguri ca nu apar surprize, unii au tinut regim.

Academia din Bucuresti are la specializarea politie 10 candidati pentru un loc, la jandarmi sapte, iar la pompieri sase.

Ca o noutate, anul acesta dintre cele 754 de locuri scoase la concurs, 32 sunt pentru cetateni maghiari, iar 10 pentru moldoveni. N-au existat destui doritori. Nici cele 18 locuri rezervate celor de etnie rroma n-au fost ocupate.

In total, 5745 de candidati vor concura pentru ocuparea celor 754 de locuri scoase la concurs de Academia de Politie. Candidatii au de sustinut in afara de probele scrise la gramatica, istorie si limba straina si o proba sportiva.

Rezultatele finale vor fi afisate pe 1 august. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO