Bucatele din restaurantele romanesti, gatite de sudori si mecanici

×
Codul embed a fost copiat

Comandam pe bani multi mancare gatita de sudori, mecanici si croitorese. Cu aceasta neplacere se confrunta si cei care iau masa la restaurant, si cei care apeleaza la diverse firme de catering.


Putini stiu ca s-a ajuns aici dupa ce bucatarii priceputi fie au iesit la pensie, fie au fugit in strainatate. Iar cei care le-au luat locul cred ca se descurca bine, insa, din pacate, nu este intotdeauna asa.

Sandu Carpen e bucatar sef. Chiar si pentru o comanda simpla sta cu ochii pe ucenicii sai. I-au trecut prin maini zeci, de toate profesiile.

Cei buni si-au lumea in cap, iar astazi gatesc cu spor si gust in bucatariile restaurantelor din Paris, Londra sau Madrid pe salarii de mii de euro. Asa ca noi mancam ciorbe si tocanite facute de specialisti in constructii.

Citește și
restaurant
Bucatari tocmai din Franta pe litoralul romanesc!
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”
Secretul nu sta nici in mana, nici in minte, ci in limba.
Sandu Carpen, bucatar
Bucatarul adevarat e cel care are simturile dezvoltate, spune nea Sandu.

De exemplu, Maria s-a pregatit cativa ani ca sa fie croitoreasa. Acum a lasat foarfeca si a pus mana pe cutit.

Si Anca are in spate 15 ani de stat in aburi, zi de zi. A incercat de multe ori sa ii invete si pe altii, dar nu s-a prins.

Aziz, in schimb, e in avantaj. A crescut la cratita si e un soi de rege al bucatariei turcesti. A mai si gresit, daca vine vorba despre aspectul mancarii, dar nicodata la gust.

Dar de unde sa iei totusi un bucatar profesionist de azi pe maine. Singura solutie e sa-i dai sansa unuia de pe strada in speranta ca poate are talent. Nu de alta, dar scoli de gastronomie nu sunt prea multe.

Articol recomandat de sport.ro
A vrut să facă balet, dar a ajuns campioană în alt sport
A vrut să facă balet, dar a ajuns campioană în alt sport
Citește și...
Dupa ce a devenit un bucatar celebru, renunta la meserie!
Dupa ce a devenit un bucatar celebru, renunta la meserie!

Talentul si munca l-au propulsat in top, iar acum vrea sa scape de acolo. Este vorba despre un bucatar din nord-vestul Frantei care a decis sa renunte la restaurantul de lux pentru care a muncit 25 de ani.

Bucatari tocmai din Franta pe litoralul romanesc!
Bucatari tocmai din Franta pe litoralul romanesc!

La anul, litoralul nu ne asteapta doar cu plaje aglomerate si terase cu mancare la minut. Ca sa intre in gratiile turistilor straini, hotelierii s-au gandit sa "importe" bucatari tocmai din Franta.

Recomandări
Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA, și-a depus candidatura pentru un nou mandat la CJ Prahova
Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA, și-a depus candidatura pentru un nou mandat la CJ Prahova

Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus, miercuri, semnăturile şi dosarul de candidatură la Consiliul județean Prahova.

Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea
Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, salută pachetul de ajutor din partea SUA în valoare de 61 miliarde de dolari.

 

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.