Bucatele din restaurantele romanesti, gatite de sudori si mecanici

×
Codul embed a fost copiat

Comandam pe bani multi mancare gatita de sudori, mecanici si croitorese. Cu aceasta neplacere se confrunta si cei care iau masa la restaurant, si cei care apeleaza la diverse firme de catering.


Putini stiu ca s-a ajuns aici dupa ce bucatarii priceputi fie au iesit la pensie, fie au fugit in strainatate. Iar cei care le-au luat locul cred ca se descurca bine, insa, din pacate, nu este intotdeauna asa.

Sandu Carpen e bucatar sef. Chiar si pentru o comanda simpla sta cu ochii pe ucenicii sai. I-au trecut prin maini zeci, de toate profesiile.

Cei buni si-au lumea in cap, iar astazi gatesc cu spor si gust in bucatariile restaurantelor din Paris, Londra sau Madrid pe salarii de mii de euro. Asa ca noi mancam ciorbe si tocanite facute de specialisti in constructii.

Citește și
restaurant
Bucatari tocmai din Franta pe litoralul romanesc!
Secretul nu sta nici in mana, nici in minte, ci in limba.
Sandu Carpen, bucatar
Bucatarul adevarat e cel care are simturile dezvoltate, spune nea Sandu.

De exemplu, Maria s-a pregatit cativa ani ca sa fie croitoreasa. Acum a lasat foarfeca si a pus mana pe cutit.

Si Anca are in spate 15 ani de stat in aburi, zi de zi. A incercat de multe ori sa ii invete si pe altii, dar nu s-a prins.

Aziz, in schimb, e in avantaj. A crescut la cratita si e un soi de rege al bucatariei turcesti. A mai si gresit, daca vine vorba despre aspectul mancarii, dar nicodata la gust.

Dar de unde sa iei totusi un bucatar profesionist de azi pe maine. Singura solutie e sa-i dai sansa unuia de pe strada in speranta ca poate are talent. Nu de alta, dar scoli de gastronomie nu sunt prea multe.

Articol recomandat de sport.ro
GALERIE FOTO Cele trei stadioane pe care poate juca România la Cupa Mondială din 2026
GALERIE FOTO Cele trei stadioane pe care poate juca România la Cupa Mondială din 2026
Citește și...
Dupa ce a devenit un bucatar celebru, renunta la meserie!
Dupa ce a devenit un bucatar celebru, renunta la meserie!

Talentul si munca l-au propulsat in top, iar acum vrea sa scape de acolo. Este vorba despre un bucatar din nord-vestul Frantei care a decis sa renunte la restaurantul de lux pentru care a muncit 25 de ani.

Bucatari tocmai din Franta pe litoralul romanesc!
Bucatari tocmai din Franta pe litoralul romanesc!

La anul, litoralul nu ne asteapta doar cu plaje aglomerate si terase cu mancare la minut. Ca sa intre in gratiile turistilor straini, hotelierii s-au gandit sa "importe" bucatari tocmai din Franta.

Recomandări
Responsabili americani transmit Europei: Fără întărirea apărării până în 2027, SUA pot renunța la unele mecanisme NATO
Responsabili americani transmit Europei: Fără întărirea apărării până în 2027, SUA pot renunța la unele mecanisme NATO

Responsabilii americani i-au avertizat pe omologii europeni că, dacă nu-și consolidează până în 2027 capacitățile defensive, Statele Unite își vor sista participarea la anumite mecanisme de apărare ale NATO.

Căldură gratis în calorifere, trafic rutier ”ca afară” sau case pentru tineri. Ce promit candidații la Primăria Capitalei
Căldură gratis în calorifere, trafic rutier ”ca afară” sau case pentru tineri. Ce promit candidații la Primăria Capitalei

Energie termică gratis, fluidizarea traficului rutier sau locuințe pentru tineri. ȘtirileProTv.ro vă prezintă cele mai importante promisiuni electorale ale candidaților la alegerile pentru Primăria Capitalei, care sunt organizate în 7 decembrie 2025.

Criza apei i-a costat pe locuitorii din Prahova și Dâmbovița 120.000 euro pe zi. Restaurante și afaceri, forțate să caute apă
Criza apei i-a costat pe locuitorii din Prahova și Dâmbovița 120.000 euro pe zi. Restaurante și afaceri, forțate să caute apă

Criza apei din Prahova și Dâmbovița se îndreaptă spre o posibilă soluționare. Premierul Ilie Bolojan a anunțat că vineri seară alimentarea cu apă va fi reluată treptat, dar a avertizat că apa nu va fi deocamdată potabilă.