Botis: Niciun Dandanache nu va sustine interesul muncitorimii ca mine

20-01-2011 00:00
Sursa: ProTv

Ioan Botis

Ministrul Muncii reproseaza liderilor sindicali ca cer schimbarea clasei politice, dar ei insisi nu se schimba, si considera ca niciun "Agamita Dandanache" nu va reusi sa sustina mai bine decat el interesele muncitorimii.

"Nici un om nu cred ca poate sustine mai bine interesele muncitorimii romane decat o pot face eu, pentru ca provin dintr-o familie de muncitori. Niciun fel de Agamita Dandanache nu va reusi niciodata sa lamureasca mult mai bine decat mine, ca ministru al Muncii, ca sunt un sustinator in primul rand al dialogului, ca sunt ministrul cel mai deschis la dialog, si in al doilea rand sunt un sustinator al intereselor muncitorilor, pentru ca interesul meu cel mai important, astazi, este interesul national", a spus ministrul Muncii, Ioan Botis, intr-o conferinta de presa sustinuta miercuri la Guvern.

Ministrul a aratat ca sindicatele sunt datoare sa protejeze anumite interese, iar el, ca membru al Guvernului, este dator sa protejeze interesul Romaniei, dincolo de orice dezbateri mai putin sau mai mult sterile pe aceste teme.

Intrebat daca isi va da demisia la cererea sindicatelor, ministrul Muncii a raspuns ca ar recurge la acest gest doar daca demisia ar rezolva in totalitate problema Codului Muncii: "Daca demisia mea va rezolva in totalitate problema Codului Muncii si a legilor privind dialogul social, da. Repet, daca aceasta demisie ajuta sau va ajuta intr-un fel la rezolvarea acestei probleme, atunci această demisie are utilitate, in caz contrar, nu".

Va reamintim, sindicatele si patronatele trebuie sa trimita premierului, pana vineri, un punct de vedere comun privind modificarile la Codul muncii si celelalte legi negociate pana in prezent, urmand ca, pana in 26 ianuarie, Emil Boc sa analizeze si sa comunice care dintre propunerile lor vor fi luate in calcul.

Dupa negocierile de marti, de la Ministerul Muncii, reprezentantii sindicatelor si ai unor patronate au cerut demisia ministrului muncii, Ioan Botis, nemultumiti de modul in care s-au desfasurat discutiile pe proiectul Codului Muncii.

Sursa: ProTv, Mediafax

Tags: ioan botis,


VIDEO PROTVPLUS.RO