Motivul pentru care Basescu nu a numit un ministru nou la Munca

27-04-2011 21:38

Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la televiziunea publica si citat de Mediafax, ca daca premierul i-ar fi propus un ministru "convenabil" pentru portofoliul Muncii, ar fi emis decretul de numire imediat.

Traian Basescu a precizat, intrebat care este ratiunea pentru care a ales impreuna cu Emil Boc varianta asigurarii interimatului la Munca de catre premier, ca nu a fost el cel care a avut aceasta optiune: "Nu eu am ales-o. Daca mi-ar fi propus un ministru convenabil, cu siguranta emiteam decretul imediat", a spus presedintele. El a adaugat ca, potrivit Constitutiei, perioada de interimat se poate prelungi la 45 de zile.

Fostul ministru Botis: "Imi cer scuze ca am intarziat o zi cu demisia"

Ioan Botis, cercetat pentru conflict de interese. ANI a sesizat DNA

Basescu a subliniat ca nu leaga o noua numire la Ministerul Muncii de soarta Guvernului in ansamblu. Ioan Botis a anuntat, in 20 aprilie, ca a demisonat din functia de ministru al muncii si ca demisia sa este una de onoare, el cerandu-si scuze pentru situatia creata si spunand ca i-a informat pe premierul Emil Boc si pe presedintele Traian Basescu privind intentia de a renunta la functie. Portofoliul Muncii a fost preluat, interimar, de Emil Boc.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO