Boc: Prea multa asistenta sociala favorizeaza nemunca,in detrimentul muncii


Ultimul update: Joi 03 Mai 2012 03:50
Data publicarii: Marti 07 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Emil Boc

Emil Boc a declarat ca din analizele pe care le are rezulta ca o persoana "doar stand cu mana intinsa", adica beneficiind de diverse ajutoare sociale, poate castiga mai mult decat "un om care munceste pe branci opt ore".

Boc a spus ca "prea multa legislatie de asistenta sociala din Romania incurajeaza nemunca in detrimentul muncii". "In momentul de fata, exista situatii, din analizele pe care le-am facut, cand o persoana, doar stand cu mana intinsa, poate castiga mai mult decat un om care munceste pe branci opt ore, doar beneficiind de diverse ajutoare sociale din diverse locuri, fara ca ele sa fie corelate. Vom impune in Codul asistentei sociale, ce va fi finalizat in luna octombrie, un plafon maximal pe care o familie sau o persoana care nu are un venit sa-l poata primi, iar dincolo de acest venit minimal sa mearga la munca, pentru ca munca este, repet, singura solutie intr-o societate democratica si intr-o societate de piata pentru a-ti castiga existenta", a precizat Boc, dupa sedinta BPN al PDL.

El a aratat ca a solicitat din nou adoptarea imediata a legii pensiilor in Parlament, care reprezinta un prim pas pentru diminuarea deficitelor la bugetul de pensii.

Sursa: Pro TV

Tags: emil boc,

Birocratia sufoca Romania! Stam minim 30 de minute in fata ghiseului
3.000 de posturi din centrele de asistenta sociala vor disparea
VIDEO PROTVPLUS.RO