Blocul de 11 milioane de lei în care nimeni nu vrea să se mute. Explicația

26-03-2019 17:04


O investiţie de 11 milioane de lei făcută de autorităţile din Câmpina pare să nu îşi găsească utilitatea de trei ani încoace.

Vorbim despre un bloc de locuinţe de necesitate ridicat special pentru a-i muta aici pe oamenii din clădirile cu risc seismic, până când acestea vor fi reabilitate. În vreme locatarii respectivi refuza să se mute, Primăria cheltuieşte anual 200.000 de lei pentru încălzirea apartamentelor, astfel încât să nu se degradeze. Mai multe imagini în galeria foto!

Aşa numitul bloc de necesitate are 56 de apartamente şi 16 garsoniere. Toate sunt zugrăvite, au centrală proprie, parchet, gresie şi faianţă. Din păcate însă, autorităţile nu au reuşit să îi convingă să se mute aici pe locatarii unor blocuri turn din oraş, care se pot prăbuşi la cutremur. Mai mult, oamenii refuză şi să discute pe această temă.

Oamenii nu vor să se mute. Pentru că este un pericol”, spune un bărbat.

Totuşi, blocul de necesitate a fost finalizat în 2016 şi cu toate astea nici măcar una dintre asociațiile de proprietari din blocurile cu bulină nu a ajuns la un consens cu locatarii pentru a se muta.

Numai anul trecut autorităţile din Câmpina au dat 200.000 de lei pe cheltuielile cu paza blocului şi pe facturile de întreţinere.

Ioana Bumbăcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina:
În condiţiile în care nu se va ajunge la un consens cu locatarii, se va schimba destinaţia acestui bloc, dar repet, nu asta este dorinţa municipalităţii. Acest bloc a fost construit cu un scop şi sper să ajungem să ne îndeplinim scopul.” 

11 milioane de lei a costat construcţia blocului de necesitate. Primăria plăteşte şi acum rate, pentru că banii au fost luaţi cu împrumut de la o bancă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO