Bataia nu e rupta din Rai. 12.000 de femei agresate de sotii lor intr-un an

Ultima actualizare: 11-07-2012 13:48

Incaseaza pumni si picioare de la sotii lor in tacere, nestiute de nimeni. Sunt victimele violentei domestice. Pentru ca asta sa nu se mai intample si sa nu mai fim considerati un popor de brute avem nevoie de o lege care sa ii apere pe cei slabi.

Diabolic. Si-a incendiat sotia si spune ca nu-i pare rau de ce-a facut

Pentru ca asta sa nu se mai intample si sa nu mai fim considerati un popor de brute avem nevoie de o lege care sa ii apere pe cei slabi.

"Cand se imbata, ma bate. Ultima data mi-a invinetit... Si copiii vad, sunt de fata". Este marturia cutremuratoare a unei femei care ia bataie cel putin o data pe luna. Politistii stiu asta, pentru ca vecinii ii cheama in ajutor. Din pacate doar constata situatia in conditiile in care ei ii este frica sa depuna plangere.

In Anglia, de exemplu, agentii nu au nevoie de o hartie. Intra cu forta in locuinta si il retin pe agresor. La noi, legislatia este atat de ambigua, incat miile de victime ale violentei domestice sunt complet lipsite de aparare.

Pana in iunie, cand tragem sperante sa apara o lege care sa ii pedepseasca aspru pe sotii agresivi, aflam ca numarul femeilor ucise in bataie s-a dublat la nivel national. Sunt 12.000 de victime care au luat bataie intr-u singur an.

Grav este ca sub ploaia de pumni cad si foarte multi copii, iar efectul este devastator, spun psihologii. In prezent politistii nu ii pot salva pe cei lipsiti de aparare pentru ca nu au voie sa intre in locuinte fara mandat. In plus cei care au antecedente nu pot fi tinuti la distanta de victimele lor pentru ca nu le da nimeni ordin de restrictie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO