'Daruiesti si castigi' - povestea impresionanta a Cristinei Dumbraveanu

×
Codul embed a fost copiat

Sunt putine dureri pe lume care n-au lovit o fata de 16 ani din Dorohoi. Te intrebi oare cum a rezistat. La nastere, parintii au abandonat-o.

O femeie cu suflet mare a infiat-o, iar Cristina a inceput sa invete ce inseamna dragostea de mama. Soarta n-o lasa sa se bucure de nimic. Cand avea un an, cea care i-a redat speranta s-a stins brusc, rapusa de o boala necrutatoare. Sora femeii a infiat-o, dar, ca intr-un blestem, a lasat-o singura pe lume la nici trei ani.

Cei care au incercat sa-i stearga lacrimile au fost bunicii. S-au straduit sa nu-i lipseasca nimic pana anul trecut, cand amandoi s-au dus. Ramasa iar singura pe lume, Cristina a avut de infruntat un cosmar cat se poate de real: inundatiile din vara, cand apa a atins aproape doi metri, au prins-o singura in casa.

Spusa de o fata de 16 ani, povestea te cutremura. E greu de inteles cum a avut puterea sa treaca, de fiecare data, peste soc si suferinta, sa creada cu putere ca o sa iasa soarele si pentru ea. In iunie, cand inundatiile au devastat Moldova, nici ea nu stie cum a reusit sa fuga din casa.

Colegele de scoala i-au dat Cristinei din lucrurile lor ca sa aiba cu se imbraca. Intr-o camera in care podeaua a rezistat apelor si-a incropit un culcus. Sacii de ciment si nisipul rasturnat in fata casei, primite de la autoritati, n-au insemnat nimic pentru ea. Cu 400 de lei alocatie nu putea sa reconstruiasca o casa.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Impresionati de drama ei, membrii unei fundatii umanitare s-au hotarat sa-i renoveze casa. In acest timp, adolescenta se straduieste sa-si duca viata mai departe. Pentru ea, a mai ramas un singur lucru de facut. Sa invete foarte bine sa ia bursa si sa faca o facultate.
 


 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Busu te indeamna sa
Busu te indeamna sa "Daruiesti si castigi" din 17 decembrie, la ProTv

Craciunul se apropie cu pasi repezi si pentru ca de magia lui sa se bucure si unii semeni, cu care viata nu a fost la fel de generoasa, Pro Tv difuzeaza, incepand cu 17 decembrie, emisiunea Daruiesti si castigi.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.