Aveţi grijă de unde cumpăraţi carne de mistreț. Recomandările autorităților
Dacă vă tentează ideea unei fripturi de mistreț pe masa de Crăciun, aveţi grijă de unde cumpăraţi carnea.
Internetul este plin de anunţuri, însă nu toţi cei care vând porci mistreţi, au voie să îi deţină. Autorităţile le recomandă doritorilor să cumpere carne doar de la crescătoriile specializate sau de la fondurile de vânătoare.
Un kilogram de carne de mistreţ porneşte de la 9 lei şi ajunge până la 30 de lei. Oamenii îşi lauda marfa cum pot: că animalul ar fi rasă pură, hrănit doar cu cereale, chiar şi bio. În fotografii apar mistreţi crescuţi în câte o cocină, cel mai probabil în gospodării ţărăneşti sau în ţarcuri.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Reporter: Pentru porcii mistretia veţi autorizaţie de creştere?
Vânzător porci: Normal nu e nicio autorizaţie, nu mergi să faci braconaj în pădure, îl cumperi de la alţii care şi aia au tot la fel înregistraţi ca şi cum îl înregistrezi tu după ce îl cumperi.
Pentru un porc mistreţ ar trebui să cerem vânzătorului numeroase documente, de la chitanţă, la buletine de analize şi autorizaţii de transport.
În acest caz, de pildă, vânzarea este ilegală, ne asigura cei de la Gardă Forestieră.
Viorel Mihalcioiu, inspector şef Garda Forestieră Prahova: ”Chit că sunt vânători sau au provenit în urma unor acţiuni de vânătoare legale, carnea de vânat nu se comercializează de către persoanele fizice.”
Odată ajunsă în restaurante, carnea de porc sălbatic se găteşte aproape la fel ca cea obişnuită de porc.
Carnea de mistreţ a intrat tot mai mult pe piaţa delicateselor apreciate de romani dovada că au apărut şi microferme unde sunt crescuţi aceşti porci. Carnea lor, spun nutriţioniştii, este mai slabă în comparaţie cu porcii obişnuiţi.