Aveti grija cui dati bani! In spatele cersetorilor sunt adevarati interlopi

Dată publicare: 08-09-2010 00:00
Dată actualizare: 05-05-2012 07:11


Chipul lor imbatranit de vreme si greutati starneste mila oricarui trecator, de aceea multi dintre noi se opresc si le intind un banut batranilor care cersesc. Pe asta mizeaza si cei care conduc din umbra adevarate retele de cersetorie.

 

 

Pe strada intalnim la tot pasul oameni in varsta, care nu mai au din ce trai. Dar ei nu intind mana, nu cer si nu devin agresivi. Spre exemplu, bulevardul Magheru este un loc preferat de cersetori pentru ca zona este mereu plina de oameni. Multi trecatori, impresionati de suferinta pe care-o citesc pe fetele batranilor, se opresc si le dau bani.

Si conducatorii retelelor de cersetorie, care iau banii, au vazut ca batranii primesc mai multi bani decat adolescentii.

Cei care fac parte din astfel de grupari pot fi identificati usor. In general cer de pomana, iar atunci cand incerci sa intri in vorba cu ei, devin recalcitranti.

Asadar, liderii unei retele de cersetorie pot castiga intr-o luna cat un roman in trei luni. Cu fiecare leu dat unui cersetor pe strada, doar se incurajeaza fenomenul, spun politistii. Pentru a ajuta un batran, politistii recomanda doar pachete cu mancare.

 

Tags: cersetorie,


VIDEO PROTVPLUS.RO