Aveti copil si vreti sa-i faceti pasaport biometric? S-aveti nervii tari!

Dată publicare: 10-03-2010 00:00
Dată actualizare: 06-05-2012 14:22


Ofiterii de la Serviciul de Pasapoarte, care se ocupa de copii, sunt dotati cu cele mai neobisnuite instrumente de lucru: jucarii. Ei sunt gata sa-i faca orice ca sa-i distreze pe micuti, numai sa stea cuminti la poze.

Un pasaport biometric costa 266 de lei si este gata dupa doua saptamani.

Cei de la Serviciul Pasapoarte va recomanda insa sa veniti din timp pentru a le face documente copiilor, pentru ca urmeaza .. o perioada aglomerata. Dupa ce vremea se va incalzi, multa lumea va dori sa iasa din tara si, in plus, se apropie si mini-vacantele de Paste si 1 Mai.

Cel mai greu lucru pentru parintii care ajung la Serviciul de Pasapoarte nu este asteptarea minute in sir la coada, ci ..chiar copiii lor. Cei mai multi refuza sa-si mai asculte mama sau tatal atunci cand se vad in fata aparatului de fotografiat.

De cand pasapoartele contin date biometrice, angajati si parinti deopotriva duc adevarate batalii ca sa convinga prichindeii sa stea la poza.

Fotografiile trebuie sa se incadreze in parametri tehnici greu de indeplinit, mai ales pentru nou-nascuti, care … abia pot sa-si tina capul drept.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO