Avertizare hidrologica de Cod galben pe Dunare

Dată publicare: 28-05-2010 00:00
Dată actualizare: 06-05-2012 05:39


inundatii

Hidrologii anunta ca se instituie avertizare hidrologica de Cod galben pe Dunare pe sectoarele Bechet-Zimnicea si Isaccea-Tulcea, la Fetesti si Cernavoda.

Avertizarea a fost ridicata pe sectorul Gruia-Calafat, insa se instituie  incepand de sambata la Oltenita, iar de luni la Braila.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a comunicat, vineri, Ministerului Mediului si Padurilor, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala Apele Romane, Ministerului Administratiei si Internelor, SC Hidroelectrica SA, Directiilor Apelor: Jiu, Olt, Arges, Ialomita si Dobrogea ca se vor produce viituri incepand de vineri, ora 6.00 pana vineri, 4 iunie, ora 12.00.

Astfel, avand in vedere situatia hidrologica actuala, prognoza evolutiei situatiei hidrometeorologice din Bazinul Dunarii amonte de intrarea in tara (Bazias) precum si exploatarea Sistemului Hidroenergetic Portile de Fier, INHGA prognozeaza producerea de cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale Cotelor de atentie pe Dunare (sectorul aval de Portile de Fier), hidrologii au comunicat instituirea avertizarii de Cod galben pe Dunare.

Sursa: Mediafax

Tags: avertizari,


VIDEO PROTVPLUS.RO