Autostrada Soarelui nu exista pe GPS. De ce va loviti daca plecati la mare cu o harta on-line la voi

Ultima actualizare: 27-10-2012 14:59

Daca v-ati facut bagajele sa plecati spre mare pe Autostrada Soarelui, aflati ca nici GPS-ul si nici hartile on-line nu va ajuta sa gasiti drumul cel bun.

Odata ajunsi la Cernavoda veti descoperi ca aceste sisteme de orientare, folositoare in alte situatii, capituleaza.

Nici indicatoarele nu prea ii ajuta pe turisti, asa ca oamenii, opresc din loc in loc si intreaba cum pot ajunge in statiuni.

Dupa cum am constatat deja, cand vii de la Bucuresti odata ce ajungi la Cernavoda, continuarea drumului pe Autostrada Soarelui te poate induce usor in eroare.

Drumul pana la Agigea - care are vreo 50 de km - nu este recunoscut de dispozitiv.

Nici cu hartile online nu am avut prea mult noroc, pentru ca tronsonul Cernavoda-Medgidia, inaugurat joi - adica vreo 20 km - nu este inca "prins" in sistemul de cartografiere.

Si vineri am intalnit la bifurcatia cu cele doua indicatoare buclucase zeci de soferi dezorientati intr-un tablou de un comic absurd.

Un indicator ii trimite pe unii in Bulgaria si spre Constanta, iar altul la Tulcea, Harsova si Constanta. Greu de inteles, atunci cand mergi spre Mamaia, Eforie sau Neptun.

O doamna a coborat din masina pentru a se convinge de cele scrise pe panouri. Altii au dat cu spatele ori au intrat pe contrasens doar pentru ca nu au inteles incotro trebuie sa o ia.

Odata trecut acest hop, o bere rece merge perfect pe plaja, ca sa mai treaca emotiile provocate de tehnologia moderna. La Eforie, de exemplu, nu aveai astazi loc sa-ti intinzi cearsaful.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO