Au stat o noapte in strada ca sa isi inscrie copiii la o scoala buna

12-01-2011 00:00


In conditiile in care sistemul de invatamant romanesc este la pamant, iar abandonul scolar in crestere, parintii sunt dispusi sa lupte oricat numai sa isi stie copiii pe mana unui invatator bun.

S-a intamplat la un colegiu de prestigiu din Targu-Jiu, unde zeci de adulti au dat marti noaptea examenul rabdarii. Cum inscrierile pentru clasa intai incepeau abia dimineata, iar locurile erau limitate, oamenii s-au asezat la rand cu 15 ore inainte.

Speriati ca nu vor fi printre primii care isi inscriu copiii la Colegiul National Spiru Haret, parintii n-au pus geana pe geana.

La miezul noptii erau deja 57 de nume pe lista, motiv suficient sa inceapa taraboiul in conditiile in care sunt doar 50 de locuri.

Unde mai pui ca, odata intrat, copilul va ramane la colegiu cel putin pana in clasa a VIII-a, asa ca sacrificiul adultilor pare mic in comparatie cu avantajele odraslei.

In cele din urma totul s-a rezolvat pasnic. Trei dintre parinti s-au retras, alti patru n-au revenit dimineata, asa ca au ramas fix 50 de dosare.

Cele doua clase primare de la "Spiru Haret" au fost infiintate pentru ca elevii de liceu inscrisi la profilul pedagogic sa faca mai usor practica.

Tags: invatamant,

VIDEO PROTVPLUS.RO