Aricii africani si veveritele siberiene, noile animale de companie ale romanilor. Cat costa un exemplar

04-06-2014 19:49


Romanii au gusturi din ce in ce mai excentrice. Asa se face ca "ariciul african", sau veverita siberiana, animale salbatice in toata regula, au inceput sa se mute din padure in apartamente de bloc.

Ele sunt cautate de cei care nu au timp sa plimbe un caine, sau carora pisicile li se par prea mofturoase.

Rici, un arici african, provine dintr-o crescatorie de la marginea Bucurestiului. De cateva luni a fost adus intr-un magazin pentru animalele de companie, unde asteapta cuminte sa fie cumparat de o familie iubitoare..

In antichitate, daca o familie de arici se stabilea pe langa o ferma era considerat un semn bun. Acum, aceste talismane norocoase se pot cumpara de la orice crescatorie sau pet shop. De exemplu, Rici are un an si costa 600 de lei.

Aricul era considerat un animal solitar, timid, insa acum tot mai multi oameni isi indreapta atentia spre gemotocul acoperit cu peste 6.000 de tepi.

"In ultimul an au crescut foarte mult vanzarile la animalutele de padure cum ar fi ariciul sau veverita, in special cea siberiana. Un pachet complet cu o cusca, casuta, adapator si hranitor costa in jur de 1.000 de lei", spune Georgiana Banu, managerul unui magazin de animale.

Si in alte tari aricii sunt extrem de simpatizati. Cei care i-au cumparat au postat pe internet cateva filmulete in care putem vedea cat de bine se inteleg cu oamenii. La fel de prietenosi sunt si cu pisicile ori cateii.

Si veveritele extrem de nostime sunt la moda. De exemplu, o familie din Constanta si-a cumparat in urma cu un an, trei exemplare siberiene. Veve, Rita si Roni au implinit deja doi ani. Simona, stapana lor, le-a cumparat o casuta speciala.

"Suntem iubitori de animale, nu stiam ce sa imi iau, piscia lasa par si noi avem copii mici. Asa mi-a venit ideea sa luam veverite. Am gasit la Bucuresti si nu sunt foarte greu de intretinut, sunt jucause, se joaca cu copii”, spune Simona Stefan.

Cele trei veverite au costat in jur de 1.000 de lei, insa proprietara lor isi va recupera investitia pentru ca Veve si Roni au facut in urma cu o luna 4 pui, care vor fi vanduti fiecare cu cel putin 400 de lei.

Pe langa arici si veverite, romanii sunt interesati sa isi cumpere hamsteri sau chiar chinchilla.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO