ANSVSA: Ouale din Romania nu prezinta pericol pentru sanatate!
Consiliul stiintific al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a stabilit ca ouale comercializate in Romania indeplinesc conditiile de siguranta pentru a fi consumate.
Ouale, potrivit ANSVSA, nu prezinta pericol pentru sanatatea oamenilor, indiferent de sistemul de crestere al gainilor.
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor informeaza ca reprezentantii Consiliului stiintific au stabilit, in unanimitate, ca nu exista dovezi stiintifice care sa demonstreze prezenta hormonilor stresului in oua sau a faptului ca ouale provenite de la gaini crescute in custi sunt "toxice".
Consiliului stiintific al ANSVSA a avut loc luni si a fost prezidat de profesorul universitar doctor Honoris Causa, Nicolae Manolescu.
Organizatia pentru protectia animalelor "Vier Pfoten" anunta, in 9 februarie, declansarea unei campanii intitulate "Explica ce este stampila pe ou". Reprezentantii organizatiei spuneau atunci ca aceasta campanie se doreste a fi un semnal de alarma cu privire la faptul ca doua treimi din ouale produse in Romania provin de la gaini care nu cresc in conditii adecvate, care sunt hranite cu vitamine sintetice si medicamente, iar adesea alimentatia acestora contine coloranti si furaje modificate genetic.
Producatorii de oua isi apara drepturile in instanta. Cer 1,5 milioane lei
Solutia pentru "razboiul" oualor: ferme mai mari pentru gainile stresate