Andreea Mantea te invata cum sa-ti pregatesti masina de "iernat"

Ultima actualizare: 03-11-2012 10:47

Codul galben de ninsoare si viscol da unda verde vanzarilor de anvelope si produselor de sezon, fara de care masinile nu pot circula. Frigul si amenintarea zapezii i-au trimis pe soferi la cozi, in fata vulcanizarilor.

Anvelopele mai flexibile si cu "riduri", cum spune Andreea Mantea, sunt vedetele sezonului de iarna. Iar soferii stau ore intregi la vulcanizare pana cand le vine randul.

Investitia in siguranta incepe de la 150 de lei pentru o anvelopa, la care se adauga montaj, echilibrat si umflat cu azot, adica cel putin 25 de lei in plus.

Mult mai ieftina este inspectia de iarna, dar la fel de importanta: "Verificam antigelul, uleiul, lamelele stergatorului bateria. Totul la 55 de lei, asa ca de ce sa va murdariti dumneavoastra pe maini," spune Petrinel Stanciu, sef service.

Masina este de acum pregatita pentru zapada. Mai ramane ca soferul sa invete regulile de baza de la unul dintre pilotii sportivi care stiu ce inseamna derapajul controlat: "Sa nu bruscam volanul, frana, comenzile sa le mangaiem. Chiar daca masina are ABS sau ESP, ele nu mai au nicio valoare daca pierdem controlul," spune Valentin Porcisteanu, pilot sportiv.

La final nu uitati de lanturi, lopata, nisip si mai ales rovinieta, cand porniti in calatorie.

Ministrul transporturilor le-a cerut primarilor sa nu-i ajute la nevoie pe soferii inzapeziti pe drumurile nationale, daca nu au platit taxa de drum.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO