Alerta in UE! Un medicament care trateaza psoriazisul afecteaza creierul

Ultima actualizare: 01-11-2012 10:06

Avem alerta in toate tarile Uniunii, dupa ce Agentia Europeana a Medicamentului a anuntat ca va retrage din depozite, spitale, si farmacii un medicament pentru tratarea psoriazisului, o afectiune grava de piele.

Si in Romania au fost deja identificate 228 de cutii cu medicamentul Raptiva in reteaua de distributie si in spitale. Acestea au fost deja retase si vor fi distruse.

Se pare ca la noi acest produs a fost distribuit sub forma de mostre in opt spitale din tara, insa numai sectiilor de dermatologie. Pacientii la care vaccinul a fost administrat nu au avut reactii adverse.

Medicamentul este scos de pe piata pentru ca bolnavii care iau acest tratament risca sa faca o infectie la nivelul creierului - o forma a bolii vacii nebune care se raspandeste in tot sistemul nervos si poate duce la paralizie si deces.

Pacientilor li s-a recomandat sa nu-si inceteze brusc tratamentul, ci sa treaca treptat la unul alternativ, sub indrumarea medicului.

In Romania sunt intre 300.000 - 600.000 de bolnavi cu psoriazis, dar dermatologii spun ca, in realitate, numarul lor poate fi si de patru ori mai mare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO