Afla ce poti cumpara din magazinele de tip duty-free, dupa 1 aprilie


Ultimul update: Sambata 28 Aprilie 2012 23:33
Data publicarii: Sambata 20 Februarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Magazinele de la frontierele spre tari din afara Uniunii Europene isi traiesc ultimele zile. Ca sa puna capat contrabandei cu tigari si alcool, Ministerul Finantelor a interzis comercializarea acestor produse in duty-free, de la 1 aprilie.

Aceasta insemna ca multe dintre ele se vor inchide, deoarece principala activitate era comertul cu bauturi si tigari.

Cum se va pune in practica ordinului Ministerului?

La Halmeu, de exemplu, cetatenii care parasesc teritoriul Romaniei vor putea face cumparaturi doar pe sensul de iesire din tara. La intrarea in Romania, insa, nimeni nu isi va mai putea achizitiona produse din magazinele duty-free de la granita cu Ucraina.

Noile reguli mai spun ca oricine are dreptul de a cumpara pentru consumul propriu din tara vecina, dar la intrarea in Romania are dreptul sa introduca in tara doua pachete de tigari sau un litru de alcool de 22 de grade.

Desi patronii ar trebui sa fie interesati sa vanda cat mai mult ca sa scape de marfa, multe magazine isi intampina clientii cu obloanele trase sau cu un bilet in geam pe care scrie sec "concediu".

Pe de alta parte, 500 de oameni, majoritatea romani, trec zilnic pe la Halmeu. Sunt unii care fac drumul si de cinci ori pe zi, dar sustin a nu-i intereseaza tigarile din duty-free.

Autoritatile s-au vazut nevoite sa ia aceasta masura, deoarece in ultima vreme traficul de tigari a luat amploare, mai ales la granita.

Vanzarea tigarilor la bucata, din nou la moda!
Fumatul dauneaza grav cheltuielilor. 11% dintre romani vor sa renunte
O masina cu 1,5 tone de alcool de contrabanda a ajuns in sant
VIDEO PROTVPLUS.RO