Afara e vopsit gardul, inauntru e... carnea stricata!
Carne prajita cine mai stie cand sau deja vanata si uitata in castroane, la temperaturi pe care abia le suportam. V-am citit din meniul unor restaurante din Ilfov, rasfoit si de inspectorii OPC.
Prima oprire: bucataria unui restaurant cu specific arabesc. Plina de mizerie si rugina. Inspectorii au deschis frigiderul si au gasit numai nereguli, precum alimente cu termenul de valabilitate trecut demult.
Alt local. Mustele roiesc in jurul alimentelor pe care clientii urmeaza sa le consume, iar carnea este tinuta in conditii greu de imaginat. Echipa de control incearca sa gaseasca macar un bilet cu un termen de valabilitate. Nicio sansa.
La final, inspectorii au lasat, desigur, o "nota de plata" incarcata pentru toate neregulile: amenzi intre 3000 si 30.000 de lei. Care vin dupa cele de zilele trecute, reporterii ProTV au descoperit ca unii dintre vanzatorii de carne vand marfa alterata chiar unor patroni de localuri.