Afacerea pe cont propriu, salvarea pentru tinerii care vor sa castige bani

Dată publicare: 13-03-2011 19:38
Dată actualizare: 10-10-2012 05:46


Tinerii au inteles ca numai o afacere a lor ii poate salva. La agentiile pentru IMM-uri, in special din Transilvania, s-au strans tot mai multe cereri prin care oamenii vor ajutorul de 10.000 de euro promis de stat.

Adriana Oarga are 34 de ani si este contabila. Pentru ca firma din Cluj la care lucreaza repara doar produsele vandute din propriul magazin, de foarte multe ori s-a vazut nevoita sa-i refuze pe clienti.

Cand a inteles ca cererea este mare, femeii i-a venit ideea sa isi deschida propriul service. "Este o afacere de viitor, pentru ca oricand iti trebuie un laptop, un calculator si acum si cu criza asta, poate ca nu multa lume isi cumpara si mai mult vor sa-si repare", spune ea.

Adriana are 10.000 de euro la saltea si asteapta inca 10.000 de la stat ca sa-si poata dezvolta afacerea.

Ionica Ojoc are 19 ani. Nici nu a apucat sa dea bacalaureatul ca se gandeste la afacerea vietii. O moara pentru prelucrarea PET-urilor. "Vazand ca ne-au pus in scoala cosuri pentru colectarea deseurilor, m-am gandit ca as putea face din asta o afacere", explica Ionica.

A aflat ca pe raza judetului Galati nu exista nicio fabrica de acest fel. Asa ca a depus o cerere pentru a primi cofinantare din partea statului, iar restul de bani ii va lua de la parinti.

Atentie insa! Prin acest program nu se pot infiinta firme cu activitati de jocuri de noroc si pariuri, productia sau comercializarea de armament, munitii, explozibil, tutun sau alcool.


VIDEO PROTVPLUS.RO