ADMITERE LICEU 2014. Cum se completeaza fisa de admitere. Ghidul admiterii computerizate

Completare fisa admitere

Absolventii de opt clase mai au de trecut un hop, EVALUAREA NATIONALA 2014, apoi isi vor alege liceele in care isi vor petrece, majoritatea, urmatorii patru ani.

Fiecare elev trebuie sa fie foarte atent atunci cand completeaza FISA DE ADMITERE LICEU 2014. Prea putine optiuni si o medie mai mica decat a celorlalti candidati te poate lasa fara un loc la liceu. EDU.RO sare in ajutorul parintilor si elevilor care vor sa "prinda un loc la un liceu bun" cu informatii esentiale despre completarea fisei pentru ADMITERE LICEU 2014.

Daca indeplinesti conditiile, citeste randurile de mai jos:

1. Completarea optiunilor pe fisa de ADMITERE LICEU 2014 se face in ordinea preferintelor candidatilor.

2. Completeaza pe primele locuri optiunile pe care le doresti cel mai mult, chiar daca nu esti sigur ca media iti permite sa intri la aceste optiuni. Nu vei fi dezavantajat. Continua cu optiuni care ti-ar placea, apoi optiuni la care nu te-ar deranja sa fii repartizat. Incheie cu optiunile cel mai putin dorite, dar pe care trebuie sa le enumeri pe fisa pentru ADMITERE LICEU 2014, pentru siguranta. Este preferabil sa intri la un liceu care nu iti place decat sa nu intri deloc! Nu completa o optiune nedorita inaintea unei optiuni dorite! Prima optiune este si prima luata in considerare pentru fiecare elev.

Citește și
Evaluare nationala
EVALUAREA NATIONALA 2014: Subiectele primite de olimpicii absolventi ai clasei a VIII-a la limba si literatura romana

3. Tine cont de mediile de admitere din anii precedenti pentru a-ti calcula sansele de intrare la fiecare dintre optiunile exprimate.

4. Completarea unui numar mare de optiuni pe fisa ADMITERE LICEU 2014 NU iti poate dauna in niciun fel; oricum intri la prima optiune a ta la care mai sunt locuri. In schimb, un numar prea mic de optiuni iti poate diminua serios sansele de a fi admis! Exista riscul de a nu avea o medie suficient de buna pentru niciuna dintre optiunile exprimate. Nu exista niciun "numar magic" de optiuni care trebuie completate pe fisa: important este ca acest numar sa fie suficient de mare ca sa permita repartizarea si sa fie ordonate - de la cea mai dezirabila la cea mai putin dezirabila.

5. Statistic, mediile de admitere sunt de la un an la altul putin mai mari, un motiv in plus pentru a completa cat mai multe optiuni pe fisa de ADMITERE LICEU 2014! Este posibil ca anul acesta media de intrare la una dintre optiuni sa fie mult mai mare decat anii trecuti, la fel cum este posibil sa fie mai mica. Mediile anilor trecuti sunt orientative.

6. Validarea fiselor pentru ADMITERE LICEU 2014 este o operatiune simpla, dar obligatorie pentru toti candidatii - eventualele greseli aparute in transcrierea mediilor din cataloagele scolare pe fisa de optiuni, in completarea numelui candidatului sau scrierea neciteata a codurilor liceelor pot cauza neplaceri. Computerul "nu stie" ca un elev a completat codul 115, dar de fapt il intereseaza specializarea cu numarul 151 sau ca media de absolvire nu este 5.75, ci 7.55! Pentru a evita neplacerile cauzate de transcrierea gresita a datelor de pe fisa de ADMITERE LICEU 2014, procedura necesita tiparirea fiselor asa cum au fost introduse ele in baza de date. Fisa astfel tiparita, numita "fisa martor" se transmite la scoala de provenienta. In cele cateva zile ramase intre introducerea fisei in computer si data limita, dirigintii sunt cei care convoaca la scoala toti elevii insotiti de parinti, care verifica optiune cu optiune corespondenta fisei de martor cu fisa originala, semnand pentru conformitate. Neconcordantele intre fisa completata si fisa martor trebuie semnalate imediat conducerii scolii, care revine la centrul de colectare a datelor pentru a se face corectia.

7. Intre momentul validarii fisei pentru ADMITERE LICEU 2014 si repartizarea computerizata, fisele sunt centralizate in bazele de date judetene si de aici in baza nationala de date de la Ministerul Educatie Nationale.

8. Dupa verificari multiple si corectarea erorilor semnalate, are loc repartizarea computerizata.

9. Algoritmul de repartizare ordoneaza elevii descrescator dupa media de admitere, repartizandu-i pe rand, incepand de la elevul cu cea mai buna medie. Pentru fiecare elev, se cauta prima optiune de pe lista unde mai sunt locuri libere si elevul este repartizat la acea optiune. Daca la un moment dat se gaseste un elev la care optiunile exprimate in fisa pentru ADMITERE LICEU 2014 nu ii permit sa intre la niciun liceu (pentru ca locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decat el), elevul respectiv ramane nerepartizat.

Pentru a intelege mai usor algoritmul, luam urmatoarele exemple:

1. Presupunem ca elevul are media 10. El este cel mai bun din judet, este repartizat primul, deci la prima sa optiune de pe fisa de ADMITERE LICEU 2014. El este primul care ocupa primul loc din judet.

2. Presupunem ca elevul are media 9 si la prima sa optiune s-au ocupat 14 locuri de catre 14 elevi cu medii mai mari decat media lui. El va fi al 15-lea repartizat la prima sa optiune.

3. Presupunem ca elevul are media 8 si la prima sa optiune s-au ocupat toate locurile de catre elevi cu medii mai mari decat a lui. Daca la a doua sa optiune mai exista locuri libere, el va fi repartizat la a doua sa optiune. Altfel, se verifica a treia optiune de pe fisa sa pentru ADMITERE LICEU 2014 si urmatoarele, in ordine, pana la gasirea primei sale optiuni la care mai sunt locuri libere. De notat ca nu se poate intampla ca "locul tau" sa fie ocupat de catre cineva cu medie mai mica decat a ta, pentru ca tu esti repartizat inaintea lui!

4. Presupunand ca elevul A are media de admitere 8.93 si optiunea X pe locul 2 in fisa de optiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 si optiunea X pe locul 1 in fisa de optiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru optiunea X (in cazul in care candidatul A nu a fost repartizat la optiunea de pe primul loc), avand media mai mare decat B.

Informatii complete despre examenul de admitere pot fi gasite vizitand paginile admitere.edu.ro si forum.edu.ro.

Citește și...
EDU.RO - EVALUARE NATIONALA 2014 LIMBA ROMANA. Subiecte si barem de corectare
EDU.RO - EVALUARE NATIONALA 2014 LIMBA ROMANA. Subiecte si barem de corectare

EDU.ro - EVALUARE NATIONALA 2014 LIMBA ROMANA. Luni au inceput examenele de EVALUARE NATIONALA pentru elevii care au terminat clasa a VIII-a, cu proba scrisa la limba si literatura romana.

EVALUAREA NATIONALA 2014: Subiectele primite de olimpicii absolventi ai clasei a VIII-a la limba si literatura romana
EVALUAREA NATIONALA 2014: Subiectele primite de olimpicii absolventi ai clasei a VIII-a la limba si literatura romana

Olimpicii de clasa a VIII-a au intrat mai devreme in focurile testarilor nationale. Evaluarea a inceput pentru ei pe 11 iunie, prima proba fiind cea de limba si literatura romana.

Recomandări
UE, reacție vehementă împotriva Rusiei: la ce va duce embargoul petrolului și cum va răspunde Putin
UE, reacție vehementă împotriva Rusiei: la ce va duce embargoul petrolului și cum va răspunde Putin

Din 5 decembrie, UE va introduce un embargo asupra petrolului din Rusia. În plus, vor fi introduse și restricții privind prețul maxim de achiziție al petrolului, scrie publicația ucraineană Obozrevatel.

Volodimir Zelenski vorbește despre victorie, obținută „prin forţa unităţii noastre”
Volodimir Zelenski vorbește despre victorie, obținută „prin forţa unităţii noastre”

„Victoria este obținută tocmai prin forța unității” a spus Volodimir Zelenski sâmbătă, în timp ce vizita cu soția o expoziție.

CM 2022 | ACUM: Argentina - Australia. Lionel Messi bifează a 1000-a partidă din cariera sa
CM 2022 | ACUM: Argentina - Australia. Lionel Messi bifează a 1000-a partidă din cariera sa

CM 2022 | Olanda - SUA 0-0 | Duel puternic în primul meci din optimile de finală