Cum incalca comerciantii de tigari legea in cazul elevilor, chiar langa institutiile de invatamant

Ultima actualizare: 06-12-2012 07:11
tigara

Lipsiti de scrupule si manati doar de dorinta de a face bani, tot mai multi comercianti incalca flagrant legea si le vand tigari copiilor de 9-10 ani.

In disperare de cauza, parintii fac reclamatii peste reclamatii, pentru ca la doi pasi de scoli functioneaza chioscuri in care se gaseste tutun.

Atunci de sa ne miram ca in Romania, 65% dintre adolescentii sub 16 ani fumeaza, iar trei sferturi dintre ei cred ca vor avea de suferit abia de la doua pachete in sus.

Se intampla de sute de ori pe zi. Doi elevi de clasa a cincea pleaca din magazinul de langa scoala cu un pachet de tutun. La un alt chiosc, copiii de 12 ani primesc tigari si la bucata.

Vanzatorul, perfect constient ca este in culpa, uita tot ce a facut in fata camerei.

Legea interzice comercializarea produselor din tutun la distante mai mici de 50 de metri fata de orice unitate scolara. Pentru ca se vand tigari minorilor, proprietarii ar trebui sa primeasca amenzi intre 10.000 si 50.000 de lei.

Trei autoritati ar putea sa faca asta: Politia Locala, Politia Nationala sau Ministerul Sanatatii. Daca toti ar merge in control, copiii nu ar avea cum sa se apropie de tutun.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO