30.000 de oameni au trecut pe la raclele sfintilor de pe Dealul Mitropoliei


Ultimul update: Marti 09 Octombrie 2012 03:18
Data publicarii: Duminica 25 Octombrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Iar pelerinajul de Sfantul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestiului, continua. Pe acatistele pe care le scriu, multi adauga acum si "un serviciu stabil". Au ramas someri, se tem ca vor deveni ori au in familie pe cineva fara loc munca.

 

Orele de oboseala si frig au doborat 100 de oameni. I-au lasat puterile si au avut nevoie de voluntarii Crucii Rosii.

Slujba de duminica s-a tinut afara, pentru ca toti credinciosii care au trecut pe la Patriarhie sa poata participa. Ajutati de vremea buna, oamenii au asteptat rabdatori la coada, inainte sa atinga cele sase racle. Timpul a zburat citind rugaciuni, schimband impresii ori scriind acatiste.

Unii oameni au fost mesageri pentru intreaga familie. Plus prieteni. In aceste vremuri, multi s-au rugat pentru si pentru un loc de munca stabil.

Multi dintre credinciosi au ales sa stea ore lungi in picioare si in frigul noptii, astfel ca aproape 100 de persoane au avut nevoie de ajutor.

Daca pana acum, au trecut pe la moaste cam 15.000 de persoane pe zi, de luni, organizatorii se asteapta ca numarul pelerinilor sa creasca.

Luni, in toata tara se sarbatoreste Sfantul Dumitru, iar marti, pe 27 octombrie, bucurestenii il sarbatoresc pe Sfantul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Capitalei. Jandarmii estimeaza ca si numarul pelerinilor sa creasca.

Marti dimineata, Sfanta Liturghie va fi oficiata de Patriarhul Daniel, impreuna cu un sobor de preoti, iar seara va fi un concurs intre corurile trimise de fiecare Mitropolie. Moastele celor sase sfinti vor ramane pe Dealul Mitropoliei pana joi.

Toate drumurile duc pe Dealul Mitropoliei, pentru crestinii ortodocsi
Credinciosii au venit la Alba-Iulia, sa se inchine la cele mai vechi moaste
Ultima seara a pelerinajului de la Iasi: aglomeratie, zarva si imbranceli
VIDEO PROTVPLUS.RO