4 din 10 romani spun ca, din cauza crizei, veniturile le-au scazut sensibil

16-06-2009 00:00


In primul rand, recesiunea a taiat din extra-salarii, adica din bonusuri si comisioane, arata un studiu lansat recent pe piata.

 

Potrivit acestuia, bucurestenii au avut cel mai putin de suferit, doar 18% din locuitorii Capitalei declarandu-se mai saraci ca anul trecut. Cel mai mult au simtit criza romanii din Oltenia, unde peste 50% sufera din cauza crizei.

21% dintre participantii la sondaj s-au ales cu bonusurile la salariu anulate sau reduse. 9% din romani spun ca recesiunea le-a taiat si din salarii.

Micile afaceri au fost lovite cel mai rau. Astfel, 65% dintre liberii profesionisti sau micii intreprinzatori au vazut cum li se topesc veniturile. Pe de alta parte, tinerii si pensionarii au venituri mici oricum si le merge rau si cu recesiune, si fara.

Situatia din Romania este asemanatoare celei din Cehia si din Bosnia-Herzegovina. Mult mai rau stau vecinii nostri de la vest. 70% dintre unguri au declarat ca situatia lor financiara s-a inrautatit mult. In Austria este mai bine, sub o treime din populatie a simtit criza.

Studiul este realizat in luna martie de GFK, in noua tari europene. In Romania, au participat la el 1.000 de persoane, iar marja de eroare este de plus/minus 3%.

VIDEO PROTVPLUS.RO