Momentul în care un bunic și doi copii sunt călcați de un șofer grăbit să prindă bariera

Ultima actualizare: 24-06-2020 10:12

Un accident teribil s-a produs marți dimineață, într-un complex rezidențial situat în localitatea Popești Leordeni, de lângă București.

 

Un tânar de 32 de ani a trecut cu mașina peste un băiețel de 4 ani, care se află acum în stare gravă, la spital. Martorii spun că șoferul s-ar fi grăbit să ajungă la bariera încă ridicată, ca să nu mai plătească taxa de parcare. A fost rănit și bunicul băiatului, care îl ținea de mână pe frățiorul lui. Scenele de groază au fost surprinse din mai multe unghiuri de camerele de supraveghere.

 

În imaginile înregistrate de camera de supraveghere montată la intrarea în complex se vede cum bunicul întră în curte țînându-l de mâna pe unul dintre copii. Cealaltă cameră, montată în interiorul complexului, i-a surprins pe cei trei cum așteaptă să treacă două mașini, după care încearcă să traverseze. Este și momentul în care un alt șofer trece în viteză încercând să prindă bariera ridicată. Nu a apucat, pentru că l-a trântit la pământ pe bunicul care a încercat să-l salveze pe unul dintre copilași. Celălalt copil a fost aruncat câțiva metri în față și călcat de una dintre roțile mașinii.

Individul le-a transmis polițiștilor că nu i-a observat pe cei doi copii și pe bunicul lor. În realitate, camerele de vedere din zona barierei au surprins cum individul vorbea la telefon chiar în momentul impactului. Acum, acesta este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Un martor a sunat imediat la 112, iar la fața locului au sosit de urgență atât poliția, cât și ambulanța. Între timp, paznicul complexului a încercat să le acorde victimelor primul ajutor.

Paznic: „L-am pus pe copil pe o saltea până a venit ambulanța, bătrânul era zgâriat pe față și micuțul avea julituri pe burtică și are o mâna ruptă, pentru că i-a prins mâna sub el când a trecut cu roata peste”.

Copilul rănit are doar 4 ani și a fost dus de urgență la spitalul Marie Curie. Reprezentanții complexului susțin că ar fi în stare gravă și ar fi intrat deja în operație. Bunicul său a scăpat cu răni mai ușoare. După incident, acesta a fost dus la spitalul Bagdasar Arseni. Celălalt copil s-a ales doar cu o sperietură și câteva julituri.

Reprezentanții complexului susțin că șoferul ar fi încercat să scape de plata tichetului de parcare, ignorând toate regulile de circulație.

Reprezentantul asociației de proprietari: „A încercat să nu plătească taxa de 15-20 de lei, așa fac mulți”.

Anne-Marie Ciolcă, purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov: „Acesta a fost testat și cu aparatul etilotest, însă rezultatul fiind negativ. Colegii mei fac verificări într-un dosar de vătămare corporală din culpă”.

Martorii spun că bunicul și cei doi nepoți locuiesc la o stână din apropiere și ar fi fost în trecere prin complex.

Șoferul a rămas fără permisul de conducere.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO