Un asistent medical din UK, infectat cu coronavirus, a murit după o tură de 12 ore în spital

Dată publicare: 06-04-2020 14:35
Dată actualizare: 06-04-2020 14:43


John Alagos

Un asistent medical de 23 de ani din Marea Britanie a murit, vineri, după ce s-a prăbușit la finalul unei ture de 12 în spital. Tânărul luase coronavirus de la pacienții pe care îi trata, scrie Daily Mail.

John Alagos s-a îmbolnăvit în timp ce trata pacienți cu Covid-19 la un Spital din Watford. Deși avea febră și dureri de cap, nu a fost lăsat să plece acasă, din cauza lipsei personalului medical.

Tânărul a ajuns acasă abia după 12 ore, iar la scurt timp a murit.

„I-am spus să ia un paracetamol. După câteva minute l-am găsit în pat fu fața învinețită”, a povestit mama tânărului. Femeia a sunat imediat la ambulanță, însă medicii nu au mai reușit să îl salveze.

Femeia spune că deși trata deși trata bolanvi de Covid-19, fiul său nu avea echipament de protecție.

„Angajații noștri sunt informați cu privire la simptomele Covid-19 și nu ne-am aștepta vreodată ca cineva să rămână să lucreze dacă are aceste simptome sau dacă nu se simt bine”, a declarat pentru The Sun Tacey Carter, asistent medical șef la Watford General Hospital.

John este al treilea asistent medical din Marea Britanie care moare după ce a fost infectat cu coronavirus.

Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus în Marea Britanie a crescut cu 621, ajungând până sâmbătă, la ora 16.00 GMT, la un total de 4.934, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii de la Londra, potrivit Reuters.

Până duminică la ora 08.00, au fost testate un număr total de 195.524 de persoane, iar dintre acestea, 47.806 au fost confirmate cu noul coronavirus, a precizat Ministerul Sănătăţii

Sursa: Daily Mail

Tags: coronavirus, medic,


VIDEO PROTVPLUS.RO