Tânărul din Satu Mare, acuzat că și-a omorât iubita și a îngropat trupul, a fost încătușat

Dată publicare: 10-03-2020 08:06
Dată actualizare: 10-03-2020 11:39


Tânărul acuzat că și-a omorât iubita și a îngropat trupul la marginea unei localități din Satu Mare a fost încătușat.

Anchetatorii l-au dus pe suspectul în vârstă de 21 de ani la spital pentru expertiză psihiatrică după ce, prins în vamă, și-a recunoscut fapta.

Fata de 18 ani, elevă de liceu, fusese dată dispărută și era căutată de polițiști.

Fata era elevă la un liceu din Baia Mare și locuia singură într-o garsonieră din oraș. Carmen a vorbit ultima oară cu părinții joi, când a ieșit de la școală. Apoi nu a mai răspuns la telefon și nu a mai ajuns nici acasă. Îngrijorați, părinții ei au anunțat dispariția la poliție.

Florea Huja, unchiul fetei: „A așteptat vineri să vină acasă și când a văzut că nu vine cu autobuzul, s-au gândit că ceva nu e bine. A sunat prietena și a zis că joi era supărată și ceva nu-i în regulă cu ea”.

După ce au strâns informații din anturajul fetei, polițiștii au înțeles că unul dintre principalii suspecți este chiar prietenul acesteia. Anchetatorii au bănuit că adolescenta era sechestrată și au pornit în căutarea tânărului de 21 de ani.

L-au prins la graniță, când încerca să treacă vama pe la punctul de frontieră Petea și, potrivit anchetatorilor, acesta a recunoscut crima.

Apoi le-a arătat polițiștilor locul unde a ascuns cadavrul. Acasă, în comuna din Satu-Mare de unde este familia fetei, întreagă comunitate este șocată.

Ioan Grad, primarul comunei Pomi: „Au căutat-o, a căutat-o poliția, până în cursul zilei de azi, când a ajuns informația pe surse că au găsit-o moartă către Petea”.

Vecină: „A dispărut și au găsit-o moartă. Joi a vorbit cu familia când a ieșit de la școală și pe seară n-a mai răspuns la telefon”.

Carmen era elevă în ultimul an la Colegiul „Mihai Eminescu” din Baia Mare și învăța foarte bine. Le spusese apropiaților că ar fi vrut să devină studentă la Filologie.

Vecin: „Am fost la o nuntă și atunci era și băiatul ăla. În gândul nostru am zis că nu e de ea, că ea a fost fată liniștită”.

Potrivit unor surse din anchetă, între cei doi ar fi izbucnit joi seară o ceartă. Băiatul ar fi încercat să o convingă pe Carmen să meargă cu el în străinătate, dar tânăra a refuzat.

Acum, polițiștii vor să afle cum s-a ajuns de aici până la această crimă cumplită. Medicii legiști au stabilit că fata că ar fi fost lovită violent, iar moartea ei a avut loc chiar în ziua dispariției sale.

Tags: crima, satu mare, eleva,